Kıbrıs'ın Paralimpik Oyunları tarihindeki en başarılı sporcusu olan yüzücü Karolina Pelendritou, elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor.

Kıbrıs Millî Paralimpik Komitesinin açıklamasına göre Pelendritou, Paris'teki Paralimpik Oyunları'nda altıncı kez mücadele edecek.  Kıbrıslı sporcunun, bugüne kadar kazandığı madalya sayısı altı.

Karolina'nın Paralimpik Oyunlarındaki madalyaları

---

Pelendritou'nun başarılara giden yolu, 2004 Atina Paralimpik Oyunları'nda başladı. Olimpiyat Oyunları'nın doğduğu topraklarda Karolina, 100 metre kurbağalamada altın madalyanın sahibi oldu.

2008 Pekin'de ise Karolina, dört yıl önce elde ettiği başarının tesadüf olmadığını kanıtladı. 100 metre kurbağalamada bir altın madalya daha kazanan Karolina, 200 metre kurbağalamada bronz madalya kazanarak toplam Paralimpik madalya sayısını üçe çıkardı.

Başarılı sporcu, 2012 Londra'da da hız kesmedi. 100 metre kurbağalamada gümüş madalya kazanan Karolina, Kıbrıs'a bir madalya daha kazandırdı.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda ise madalyaya yaklaşan ancak 4. olarak tamamlayan Karolina, bu durumun verdiği hırsla 2021 (2020) Tokyo Paralimpik Oyunları'nda önemli başarılara imza attı. 50 metre kurbağalamada bronz, 100 metre kurbağalamada altın madalya kazanan Karolina, Kıbrıs'ı bir kez daha zirveye taşırken toplam Paralimpik madalya sayısını altıya yükseltti (3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz).

Karolina'nın antrenörlüğünü Stelios Kakavogiannis ve Ioannis Alexakis üstleniyor.

Karolina, 25 Ağustos'ta Paris'e varacak ve tüm kafileyle birlikte Paralimpik Köyünde konaklayacak.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı