Baf, 26 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Baf Uluslararası Sokak Festivali'ne (Pafos International Street Festival) hazırlanıyor. Popüler Avrupa açık hava sokak festivallerinden esinlenerek düzenlenen festivalde, beş kıtadan 20 sanatçı, nefes kesen performanslarıyla Baf sokaklarını renklendirecek.

Festival boyunca her gün 19.00-23.00 saatleri arasında, Aşağı Baf'taki sahil yolu üzerinde yedi farklı noktada ve Ktima'daki (Baf şehri) iki meydanda, müzik, dans, akrobasi, hokkabazlık /jonglörlük, ip cambazlığı, komedi ve ateş şovları gibi birçok farklı disiplinde gösteriler düzenlenecek. Yedi gün boyunca her gün 28 gösterinin planlandığı festival, Kıbrıs'ta şimdiye kadar düzenlenen en büyük etkinliklerden biri olma özelliği taşıyor.

Festivalde sahne alacak uluslararası sanatçılar arasında; ABD'den Paul Morocco & Olé, Avusturya'dan Schuberth & Kapeller, Avustralya'dan Domenyk La Terra, Birleşik Krallık’tan Kwabana Lindsay ve Fransa'dan Duo Santus gibi önemli isimler yer alıyor.

İzleyicileri Büyüleyecek Performanslar

---------------------------------

Coney Pickett, haftalık eğlence, aile eğlencesi ve kahkaha dolu festivalde izleyicilere etkileyici bir "Sessiz Gösteri!" sunacak. Yüksek enerjinin, fiziksel komedinin ve sirk akrobasisinin keyifli bir karışımını içeren gösteri, palyaço ve oyun öğelerini de barındırıyor ve izleyici katılımına da açık.

"Juggling Dom-Sokak Gösterisinde" ise Domenyk, hızlı zekâsı ve etkileyici hokkabazlık becerilerini bir araya getirerek komik bir gösteri sunacak. Hokkabazlığa olan tutkusunu nefes kesen bir final gösterisiyle sergilemeyi hedefleyen Domenyk, ateşin varlığı ve tehlikesi altında 9 topla hokkabazlık/jonglörlük yaparak izleyicileri kendine hayran bırakacak.

Festivalde ayrıca, Bettina-Nina ve Jacob'dan oluşan dinamik ikili Duo Santus da sahne alacak. İki seçkin sirk ailesinden gelen Bettina ve yeteneklerini mükemmel bir şekilde tamamlayan Jacob, Avrupa çapında çeşitli sirk gösterileriyle izleyicileri büyüleyen performanslar sergilediler.

Avusturyalı ikili Schuberth & Kapeller ise, hareket halindeyken dans, akrobasi ve ateş sanatlarının bir karışımını sunarak, piroteknik efektler ve parıldayan alevlerle büyülü bir atmosfer yaratacaklar. On yılı aşkın süredir dünyayı dolaşan ve kırktan fazla ülkede izleyicileri eğlendiren ikilinin çok yönlü performansları, sokak festivallerinden tiyatrolara, sirklerden televizyona kadar birçok farklı platformda sergilendi.

Festivalin bir diğer dikkat çekici ismi ise Richart Handley. "Muz Oluyoruz" adlı orijinal gösterisinde Handley, maymunların özel bir muza nasıl hipnotize olduğunu tiye alarak, eğlence ve kahkaha dolu bir performans sunuyor. Doğaçlama ve taklit yoluyla ilerleyen gösteride izleyiciler, bir sonraki adımda ne olacağını tahmin edemedikleri bir deneyim yaşayacaklar. Bu canlı palyaço tiyatrosu performansı, çok sevilen bir izleyici katılım rutiniyle birleşiyor ve "telefonunuzun ekranından daha büyüleyici olacağı" garanti ediliyor.

Ücretsiz festival ve geleneksel "bahşiş"

--------------

Baf Uluslararası Sokak Festivali herkese açık ve ücretsiz olacak. Geleneksel Avrupa sokak gösterilerinde olduğu gibi, izleyiciler her gösterinin sonunda sanatçılara istedikleri miktarda bahşiş verebilecekler.

Baf Belediyesinin desteği ve bir dizi yerel kuruluş ve işletmenin sponsorluğunda gerçekleştirilen festival kapsamında, 31 Ağustos Cumartesi günü saat 22.00'de Baf Kanser Hastaları Destek Grubu için para toplamak amacıyla özel bir gösteri düzenlenecek. Baf'taki Hamamlar mevkiinde birçok sanatçının bir araya geleceği gösterinin ardından, Kıbrıslı DJ Hadjimike ile sabahın erken saatlerine kadar dans ve müzik eşliğinde bir parti düzenlenecek.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı