Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Dr. Maria Panayiotou pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kıbrıs ve adadaki MED9 Zirvesine katılan Avrupa Birliği üyesi dokuz  Akdeniz ülkesi olarak, ortak bir bildiri aracılığıyla, su kıtlığı karşısında Akdeniz halkının dayanıklılığını ve sürdürülebilirliğini sağlayacak bütüncül bir su yaklaşımı için güçlü bir mesaj göndermeyi amaçladıklarını söyledi.

Bakan Panayiotou, MED9 ülkelerinin Tarım Bakanlarıyla birlikte, Ormideia’daki bir tarım çiftliği/hidroponik üretimi ve Ayia Napa'daki atık su arıtma tesisini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Kıbrıs 2024 MED9 ittifakına başkanlık ediyor ve Tarım Bakanlığı ile diğer bakanlıklar, Kıbrıs'ta neler olup bittiğine dair iyi bir resim elde edebilmeleri için mevkidaşlarını her seferinde farklı bir bölgeye davet ederek adada zirveler düzenleme fırsatını yakaladı” dedi.

Tarım Bakanlığının zirveyi “tarım ağırlıklı olan Mağusa bölgesinde düzenlemeyi seçtiğini de sözlerine ekleyen Panayiotou ayrıca, pazartesi günü zirve çalışmalarının ikinci günü ve Avrupa Birliği üyesi dokuz ülkenin Tarım Bakanlarını ağırlamak bizim için büyük bir onur” dedi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı