Kıbrıs Teknoloji Üniversitesi (CUT), Pediatrik Hemşirelik Öğrencileri için Genişletilmiş Gerçeklik Öğrenme Çerçevesi - PeDXR isimli Erasmus+ araştırma projesine katılıyor.

Üniversiteden yapılan basın açıklamasına göre, Hemşirelik Bölümü, Thomas More Kempen (Belçika), Sofya Tıp Üniversitesi (Bulgaristan), BT hizmetleri şirketi Theofanis Alexandridis Kai Sia EE (Yunanistan) ve Hellenic Pediatric Nursing Association (Yunanistan) akademik kurumlarıyla ortaklık kuruyor.

Girişim, Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi tarafından koordine ediliyor.

PeDXR projesi, pediatrik hemşirelik öğrencilerini eğitmek için Genişletilmiş Gerçeklik (XR) teknolojilerinden yararlanan yenilikçi bir eğitim sistemini amaçlıyor.

Bu sistemin, XR araçlarını en iyi uygulamalar ve eğitim programlarıyla birleştirerek pediatrik hemşirelik eğitimine yapılandırılmış bir yaklaşım sağlaması bekleniyor.

Böylelikle sanal ortamlarda uygulamalı öğrenme deneyimleri yoluyla geleceğin hemşirelerinin sağladığı bakımın kalitesini artırmak hedefleniyor.

Pediatrik hemşirelik öğrencileri, sağlık senaryolarının gerçekçi simülasyonlarına katılmak için XR Uygulamasını (XRA) kullanacak. Böylelikle güvenli, kontrollü bir ortamda kritik beceriler ve güven geliştirmelerine olanak tanınacak.

Proje ayrıca Avrupa kurumları arasında uluslararası iş birliğini ve bilgi alışverişini teşvik etmeyi ve Avrupa genelindeki diğer üniversiteler tarafından da benimsenmesini amaçlıyor.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı