Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki elektrik bağlantısı projesi (Great Sea Interconnector, GSI) için tüm tarafların katılımıyla salı günü Kıbrıs'ta bir toplantı düzenleneceğini duyurdu.

Açıklamada, "Girit-Kıbrıs elektrik bağlantı projesinin hem stratejik bir proje hem de ekonomik boyutu ve hem de ülkemizin ve AB'nin enerji planlamasında oynayabileceği rol açısından önemi tartışılmazdır" denildi.

Bu bağlamda hükûmet, "tek amacı Kıbrıs halkının çıkarlarına hizmet etmek olan sorumluluk ve özenle" konuya yaklaşmaya devam ediyor.

Letymbiotis, görüşmelerin şu anki aşamasında, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin girişimiyle 10 Eylül 2024 Salı günü saat 15.30'da Kıbrıs'ta tüm tarafların katılımıyla bir toplantı düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya Kıbrıs Cumhuriyeti adına Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı, Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı, Yunanistan Hükûmeti adına Enerji Bakanı, Avrupa Komisyonu temsilcisi, Yunanistan Bağımsız Elektrik İletim Operatörü (ADMIE) temsilcisi, NEXANS şirketi temsilcisi ve Kıbrıs Cumhuriyeti Hukuk Dairesi katılacak.

Bu gelişmeler ışığında, Kıbrıs Haber Ajansına ulaşan bilgiye göre, Bakanlar Kurulunun konuyla ilgili toplantısı, salı günkü planlanan toplantıdan sonraya ertelendi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı