Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, hükûmetin Kıbrıs ile Yunanistan arasındaki elektrik bağlantısı konusunda hiçbir belirsizliğe mahal vermeme niyetinde olduğunu söyledi.

Bu açıklama, hükûmetin konuyla ilgili tüm tarafların salı günü Kıbrıs'ta bir araya gelmesi kararının ardından geldi.

Basına yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı, "Hükûmet olarak yalnızca Kıbrıs halkına karşı sorumluyuz ve aldığımız her karar öncelikle Kıbrıs halkının çıkarlarına hizmet edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı, ülkedeki büyük projelerle ilgili geçmişte yaşananları da dikkate alarak, "bu stratejik öneme sahip projeyle ilgili hiçbir konuda en ufak bir şüpheye mahal vermemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İşte bu nedenle, her ayrıntıyı ele almak üzere herkesin huzurunda Lefkoşa'da bu toplantıyı yapma girişiminde bulunduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, "Kıbrıs halkının çıkarlarına hizmet etmek için buradayız, Kıbrıs halkına karşı sorumluyuz ve özellikle bu tür büyük projelerde bizim tarafımızdan hiçbir belirsizlik olması olasılığı veya niyeti yoktur" dedi.

Toplantının "Kıbrıs halkının çıkarlarına hizmet edecek bir karara varmamızı sağlayacak" sonuçlara yol açacağını umduğunu dile getirdi.

Perşembe günü erken saatlerde Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs-Yunanistan elektrik bağlantısı için 10 Eylül Salı günü Kıbrıs'ta tüm paydaşların katılımıyla bir toplantı düzenleneceğini açıklamıştı.

Toplantıya Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı, Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı ve Kıbrıs Cumhuriyeti adına Hukuk Bürosu ile Yunan hükûmeti adına Enerji Bakanı, Avrupa Komisyonu'ndan bir temsilci, Yunanistan Bağımsız Elektrik İletim Sistemi Operatörü - IPTO (ADMIE) ve NEXANS şirketinden temsilciler katılacak.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı