Kıbrıs, Yunanistan ve   Mısır Dışişleri Bakanlarının New York’ta gerçekleştirilecek BM Genel Kurul toplantısı çerçevesinde üçlü bir görüşme yapacakları duyuruldu.

 

Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis cuma günü yaptığı açıklamada, üçlü görüşmenin enerji, savunma ve diaspora konuları dâhil üçlü iş birliği çerçevesindeki konulara odaklanacağını söyledi.

 

Başkanlık Sarayında açıklamada bulunan Sözcü, BM Genel Kurulu toplantısının 22-29 Eylül tarihleri arasında New York’ta yer alacağını ve toplantı çerçevesinde üç dışişleri bakanın katılımıyla üçlü bir görüşme yapılacağını söyledi.

 

Üçlü görüşme sırasında Mısır’ın ev sahipliği yapacağı 10’üncü Zirvenin hazırlık konusu da ele alınacak.

 

Sözcü, Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos ise Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile ikili bir görüşmede bulunacağını ifade ederek Kıbrıs ve Mısır arasında Doğu Akdeniz bölgesinin istikrarı ve güvenliğine olumlu katkıda bulunan stratejik ilişkiler kurulduğunu vurguladı.

 

Konstantinos Letymbiotis devamla, Dışişleri Bakanı Kombos perşembe akşamı Mısırlı mevkidaşıyla bir telefon görüşmesinde bulunduğunu ve görüşmenin ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelere odaklandığını söyledi.

 

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı