Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yiannis Panayiotou, Kıbrıs ekonomisinin ölçeğinin ülkenin mevcut demografik potansiyelini çoktan aştığını belirtti.

Cumartesi günü Lefkoşa'da teknik ve mesleki eğitim ve iş gücü piyasasıyla bağlantısı hakkında düzenlenen bir konferansta konuşan Panayiotou, ekonominin büyüklüğünün ülkenin mevcut demografik potansiyelini çoktan aştığını, geleceğe yönelik kalkınma planlamasını, uygun yasal prosedürler aracılığıyla yurt dışından daha fazla işçinin gelmesini gerektiren daha fazla iş yaratılmasına yol açtığını vurguladı.

Her zamankinden daha büyük bir iş gücü piyasasında, Kıbrıs ekonomisinin omurgasının bir parçası olan Kıbrıslı çalışanlar için benzeri görülmemiş umutlar olacağını belirten Bakan, Kıbrıslı çalışanların, işyerinde denetim, eğitim, rehberlik, güvenlik ve kalite için artırılmış görevlerle çok kültürlü bir profesyonel ortamda lider bir rol oynayacaklarını söyledi.

Çalışma Bakanı konuşmasında, hükûmetin koyduğu hedeflere kademeli olarak ulaşıldığını, yerel insan kaynaklarının tam istihdamı için koşulların yaratılması, iş sözleşmelerinin yenilenmesi ve genişletilmesi, yasa dışı ve kayıt dışı işlerin ele alınması, maaş ve emeklilik maaşlarının yeterliliğinin güçlendirilmesi konularından da söz etti.

Kıbrıs iş gücü piyasasının özellikleri aracılığıyla teknik ve mesleki eğitimin öneminin doğru bir şekilde öncelik hâline getirilmesi için eğitim sisteminin iş gücü piyasasıyla bağlantısının sağlanmasının katma değeri olacağını kaydetti.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı