Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, 79’uncu Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları dolayısıyla bulunduğu New York’ta pazartesi günü çeşitli ülkelerin dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi.

Kombos X platformunda yaptığı paylaşımda, pazartesi günü New York’ta Somali Dışişleri Bakanı Ahmed Muallim Fiqi Ahmed ile verimli bir toplantı yaptığı, ikili ilişkilerle Avrupa Birliği (AB)-Somali ilişkilerinin ele alındığını bildirdi.

Paylaşımında Somali’ye 2025-26 yılları arasında BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi olarak başarılı bir görev dilediğini belirten Kombos, X’teki başka bir gönderisinde de New York’ta Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa ile pazartesi günü görüştüğünü duyurdu.

Kombos görüşmede Muhammed Mustafa’ya, Kıbrıs'ın temel reformlara ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun iki devletli çözüme verdiği desteği vurguladığını, Gazze konusunda derhâl ateşkes yapılması, rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardımda artış sağlanması gerektiğini tekrarladığını kaydetti; Kıbrıs’ın bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini, son derece endişeli olduğunu, en üst düzeyde temkinli olma çağrısını yinelediklerini anlattı.

Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, pazartesi günü New York’ta Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong ile de 'Kıbrıs-Avustralya ilişkilerin, ortak değerlere ve güçlü halklar arası temaslara dayandığının vurgulandığı bir görüşme yaptığını bildirdi.

Kombos X’teki gönderisinde, görüşmede çok taraflı forumlarda bölgesel gelişmelerin ve iş birliğinin de ele alındığını belirtti.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı