Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği Ofisi, son aylarda Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk taraflar arasında üçlü bir toplantı olasılığını araştırma çerçevesinde, Kıbrıs’ın pazartesi günü Birleşmiş Milletler Daimî Temsilciliğinden bir toplantı için olası tarihler talep ettiğini ve aldığını bildirdi.

 

Kıbrıs Haber Ajansı (KHA) diplomatik kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Kıbrıs Rum tarafının Birleşmiş Milletlere (BM) verdiği tarihler Ekim ortası ve Ekim’in son haftası oluyor.

 

Öte yandan Atina, BM merkezinde üçlü bir toplantı düzenleme konusunda iyimser. Üst düzey bir Yunan hükûmeti kaynağı, Kıbrıs görüşmelerinin yeniden başlaması konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içinde olunduğunu söyledi.

 

Bu arada Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’in salı günü Kıbrıs saatiyle 18.40’ta Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Görüşmede diğer konuların yanı sıra Kıbrıs sorunu da ele alınacak.

 

Üst düzey bir Yunan kaynak, Yunanistan’ın her zaman Kıbrıs sorununu Türkiye ile görüştüğüne dikkat çekiyor, bu özel noktada konunun Yunanistan tarafından toplantıda gündeme getirileceğini kaydediyor.

 

KHA/MG/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı