Kayıp Kişiler Komitesinin üçüncü üyesi olarak Pierre Gentile’nin atandığı ve göreve başladığı açıklandı.

Kıbrıs’taki BM Barış Gücü (UNFICYP), tarafından yapılan açıklamaya göre, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Misyon Şefi Colin Stewart, Ağustos 2023 tarihinde görev süresini tamamlayan Paul Henry Arni’nin yerine atanan Pierre Gentile’nin atanmasını memnuniyetle karşıladı.

İsviçre vatandaşı olan Gentile'nin Kıbrıs'ta Kayıp Kişiler Komitesi üyeliği görevine başlamadan önce Lozan'da Mültecilerin Entegrasyonu için Sosyal Merkez ((Social Center for the Integration of Refugees -CSIR) Direktörü olarak görev yaptığı kaydedildi.

Gentile’nin Uluslararası Kızılhaç Komitesinde, Merkezi İzleme Servisi Koruma Bölümü Başkanlığı ve Tehlike Altındaki Sağlık Hizmetleri Programı Başkanlığı da dâhil olmak üzere geniş deneyime sahip olduğu belirtildi.

 

Açıklamada, Gentile’nin atanmasını memnuniyetle karşılayan Colin Stewart’ın, “Kayıpların kalıntılarının bulunması ve iade edilmesi için etkili bir mekanizma olan, kayıp ailelerini yıllardır etkileyen belirsizliğe son veren ve iki toplum arasındaki iyi iş birliğini ortaya koyan Kayıp Kişiler Komitesinin" çalışmalarını övdüğüne işaret edildi.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı