Milletvekilleri bağımsızlık için canlarını feda edenler için saygı duruşunda bulundu

 

Milletvekilleri, 1 Ekim’deki Kıbrıs Bağımsızlık Günü yıl dönümü öncesinde perşembe günü Temsilciler Meclisi Genel Kurulunun açılışında Kıbrıs’ın bağımsızlığı için canlarını feda edenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Genel Kurula başkanlık eden Milletvekili Zacharias Koulias, özgürlük ve bağımsızlık için savaşanların mirasını sürdürmek ve anılarını yaşatmak gerektiğini, özgür, yeniden birleşmiş, barışçıl ve bağımsız bir Kıbrıs için mücadele etmenin görevleri olduğunu ifade etti.

15 Ağustos gece yarısından 16 Ağustos sabahının erken saatlerine kadar Bağımsızlık Antlaşması’nın bu salonda imzalandığı anlatan Koulias, bağımsızlığa giden yolun kolay olmadığını, fedakârlıklarla ve zorlu mücadelelerle dolu olduğunu ve EOKA’nın sömürge karşıtı mücadelesiyle sona erdiğini ekledi.

1974’te cuntanın darbesi olduğunu, Türk işgalinin vatanı böldüğünü ancak adalet, barış ve yeniden birleşme mücadelesi sürdürdüklerini belirten milletvekilleri, ülkenin bağımsızlığı için hayatlarını feda eden herkesin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı