Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bağımsızlık yıl dönümü vesilesiyle, devlet başkanları ve diğer ülke liderlerinden Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’e tebrik mesajları ulaşmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Christodoulides, Ürdün Kralı II. Abdullah'tan bir tebrik mesajı aldı. Kral Abdullah mesajında, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Bağımsızlık Günü vesilesiyle, Haşimi Ürdün Krallığı halkı ve hükûmeti adına en içten tebriklerimizi iletmekten büyük mutluluk duyuyorum. Lütfen ülkeniz ve halkınız için sürekli ilerleme ve refah dileklerimi kabul edin" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Christodoulides, Birleşik Krallık Kralı III. Charles'tan da bir tebrik mesajı aldı. Kral Charles mesajında, "Ülkelerimiz arasındaki yakın bağları büyük ölçüde takdir ediyorum ve ilişkilerimizin, bizi birleştiren zamansız değerler ve hedeflerin hatırlatıcısı olan Ortak Refah Topluluğu'nun 75. çok özel yıl dönümünde gelişmeye devam edeceğinden eminim" dedi. Ayrıca Kral III. Charles, iki ülke arasındaki güçlü ve kalıcı ikili ilişkilere olan bağlılığını vurguladı.

Son olarak, Cumhurbaşkanı, Umman Sultanı Heysem bin Tarık'tan bir tebrik mesajı aldı. Sultan mesajında, Cumhurbaşkanı’na "mutluluk ve iyi sağlık", dost Kıbrıs halkına ise "sürekli ilerleme ve refah" dileklerini iletti.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı