Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, işgal altındaki bölgelerde Kıbrıslı Rumlara ait mülkleri zimmetine geçirmekle suçlanan 49 yaşındaki Alman emlakçının davasının duruşması 03.10.2024 Perşembe günü saat 09.00'a ertelendi.

 

Erteleme kararı, yaklaşık 2,5 saatlik bekleyişin ardından sanık için Almanca tercüman bulunamaması nedeniyle mahkeme tarafından perşembe günü sabaha alındı. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nikolaos Georgiades, Çarşamba günkü kısa duruşmanın tutanağının Almancaya çevrilmesi ve perşembe günü sabah saat 09.00'a kadar sanığa ve savunma avukatlarına teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Sanık, Savcılık makamının talebi üzerine ve savunma tarafının itiraz etmemesiyle perşembe günü sabaha kadar gözaltında kalacak. Sanığın avukatı Sotiris Argyrou, ileri sürdüğü ön itirazlarla ilgili savunmasını sunmaya hazır olduğunu ifade etti. Sanığın, suçlamaları kabul edip etmeyeceğine dair yanıtını perşembe günü  vermesi bekleniyor.

 

49 yaşındaki sanık, ağır suç işlemek için komplo kurma, dolandırıcılık için komplo kurma, hafif suç işlemek için komplo kurma, başkasına ait taşınmaz mülkle ilgili hileli işlemler yapma, başkasına kayıtlı araziyi yasa dışı olarak sahiplenme, kullanma ve işletme ile yasa dışı faaliyetlerden elde edilen gelirleri aklama gibi altı ayrı suçlamayla karşı karşıya.

 

KHA/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı