Hükûmet Sözcüsü Vekili Yiannis Antoniou, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’in 15 Ekim tarihinde BM Genel Sekreteri (BM GS) Antonio Guterres ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Ersin Tatar ile görüşeceğini açıkladı.

Perşembe günü Kıbrıs Haber Ajansına açıklamada bulunan Antoniou, üçlü görüşmenin akşam yemeği ya da sosyal bir görüşme şeklinde yer alacağının henüz belirlenmediğini de belirtti.

Yiannis Antoniou, Cumhurbaşkanı Christodoulides’in 14 Ekim tarihinde Londra’da Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer ile görüşeceğini de söyledi. Cumhurbaşkanı Christodoulides, Başbakan Starmer’in Başbakan olarak göreve gelmesinden sonra ilk kez Britanya Başbakanı ile görüşecek.  Cumhurbaşkanı Christodoulides, Londra’dan sonra New York’a hareket edecek.

Cumhurbaşkanı Christodoulides’in New York’tan sonra 17-18 Ekim tarihleri arasında yapılacak AB Zirvesine katılmak amacıyla Brüksel’e gideceği açıklandı. Christodoulides Zirve sırasında Avrupalı liderleri New York’taki görüşme hakkında bilgilendirecek.

Antoniou, Ulusal Konsey’in, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides New York’a gitmeden önce ,önümüzdeki günlerde toplanacağını da duyurdu.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı