Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Dr. Maria Panayiotou, pazar günü Athienou'da yaptığı açıklamada, hükûmetin kırsal ekonomiyi ve buna bağlı olarak kırsal kesimi geliştirme çabalarının sürekli ve ısrarlı olduğunu belirterek, Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanlığının temel kaygısının kırsal kesim ve halkı ile kırsal alanların kalkınması olduğunu söyledi.

Konstantinio Belediye Parkında düzenlenen 6’ncı Athienou Ürünleri Festivalinde yaptığı konuşmada Bakan, “Athienou, yarı kentsel bir belediye olarak karşılaştığı zorluklara rağmen sürekli gelişen öncü belediyelerden biridir. Sakinlerinin, ilgili Belediye Başkanlarının ve Athienou Belediye Meclisi üyelerinin çalışkanlığı, yaratıcılığı ve gönüllülüğü Athienou'nun tarım, hayvancılık, el sanatları, zanaat ve ticaret alanlarında öne çıkmasını sağlamıştır” dedi.

Tarım Bakanlığı tarafından yıllardır desteklenen Athienou Ürünleri Festivali'nin, çoğu aile işletmesi olan ve uzun yıllardır yerlerinde kalmak için tutku ve azimle faaliyet gösteren yerel işletmelere daha da gelişmeleri için ivme kazandırdığı şüphesiz olduğunu söyleyen Panayiotou, etkinliğin amacının, geçmişten günümüze aktarılan gıda, lezzet ve sağlıklı alışkanlıklar hakkında farkındalık ve bilgi yaratmak olduğunu hatırlattı.

Dr. Panagiotou ayrıca, hükûmet ve özellikle Tarım Bakanlığı’nın, tarımın ulusal ekonomiye katkısını göz önünde bulundurarak, tarım sektörünün rekabet gücünü arttırmak, kırsal nüfusu canlandırmak ve kırsalda tutmak, üreticiye adil bir gelir sağlamak, gıda kalitesini güvence altına almak ve tarım sektöründe gençleşmeyi desteklemek için yorulmadan çalışmakta olduğunu belirtti.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı