Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis, bir Yunan gazetesine verdiği röportajda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Ersin Tatar ile yapacağı gayriresmî görüşmeyi olumlu bir gelişme olarak nitelendirdi.

Türkiye – Yunanistan ilişkilerinin iyileşmesinin Kıbrıs sorunu müzakerelerinin yeniden başlaması için daha elverişli bir ortam yaratılmasına katkıda bulunduğunu vurgulayan Gerapetritis, “Yalnızca verimli bir diyalog yoluyla, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde, yaşayabilir bir çözüm bulunabilir. Hiçbir tartışma başlamadan bitmez” dedi.

Yunanistan- Kıbrıs elektrik ara bağlantı projesine de değinen Yunanistan Dışişleri Bakanı, projenin mali boyutları üzerinde anlaşmaya varılması ve iki ülkenin Enerji Düzenleme Kurumları tarafından nihai konuların çözüme kavuşturulmasının ardından “normal bir şekilde ilerlediğini” vurguladı.

“Yunanistan başlangıçtaki planından geri adım atmıyor” diyen Gerapetritis ayrıca, bunun, söz konusu projeye eş finansman sağlayan Avrupa Birliği'nin de ortak çıkarına olan bir proje olduğunu hatırlattı.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı