Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides cumartesi günü Lefkoşa'da Europa Donna Cyprus'un 20’nci “Pembe Figürler Yürüyüşü”nde yaptığı konuşmada, kadın ve erkekler için üç kanser tarama programının daha eklendiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Christodoulides, etkinlikte “ulaşmamız gereken büyük bir hedef belirlemeliyiz” dedi.

Geçtiğimiz yıl sigorta hakkı hedefine ulaşıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Christodoulides, “Duyduklarımdan anladığım kadarıyla en büyük zorluk iş gücü konusunda, bu nedenle yıl sonundan önce Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Refah Müsteşarlığı, Europa Donna ve yasama organı ile bu büyük sorunu da çözmek için harekete geçiyoruz” dedi.

“Ülkemizde birkaç yıldır, var olan birçok zorluğu ele almak ve birkaç yıl önce verilmeyen birçok hizmeti sağlamak için gelen bir Genel Sağlık Sistemine sahip olduğumuz için şanslıyız” diyen Cumhurbaşkanı bunun yeterli olmadığını belirterek, “Kanser hakkında en önemli şeyin önleme olduğunu düşünüyorum” dedi.

Devlet tarafından sunulan tarama programlarına, başarılı olana kadar ve kanser tedavi edilebilir olana kadar hem kadınlar hem de erkekler için kanser sorunları için üç tarama programı daha eklemeye başlayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Christodoulides, etkinlik sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada “sözünü verdiğimiz ve bu tür zorlukların üstesinden gelinmesine yardımcı olacak araştırmalarla da ilgilenecek olan” Kanser Enstitüsüne de atıfta bulundu.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı