Araştırma, İnovasyon ve Dijital Politikalar Müsteşarı Nicodemos Damianou, Japonya’nın Kyoto kentine yaptığı resmî bir ziyaret sırasında, Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Toshiko Abe ile Kıbrıs ve Japonya arasında bilim ve teknoloji alanlarında hem uluslararası hem de Avrupa düzeyinde ilişkileri güçlendirmeyi amaçlayan bir Mutabakat Zaptı  imzaladı.

Müsteşarlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs-Japonya ilişkilerinin bilim ve teknoloji alanlarında geliştirilmesi Damianou’nun Kyoto'ya gerçekleştirdiği resmî ziyaretin odak noktasını oluşturdu.

Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Toshiko Abe ile yapılan ikili temaslar çerçevesinde, Kıbrıs ve Japonya arasında bilim ve teknoloji alanlarında hem uluslararası hem de Avrupa düzeyinde ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla bir Mutabakat Zaptı imzalandı.

Açıklamada özellikle, “mutabakat zaptı aracılığıyla, ortak ilgi alanlarına giren konularda araştırma ve yenilik (AR&GE) projelerinin ortaklaşa uygulanması, bilim insanlarının hareketliliği ve iki ülkenin akademik ve araştırma toplulukları arasında teknik bilgi/know-how ve uzmanlık alışverişi teşvik edilmektedir” denildi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı