Çocuk hakları ve refah konularında iş birliğinin güçlendirilmesi, uluslararası bir örgüt Hope For Children CRC Politika Merkezinin (HFC) kurucusu ve yöneticileri ile üst düzey Hint yetkililerden oluşan bir heyet arasındaki toplantıda gündeme getirildi.

Yapılan basın açıklamasına göre, Hindistan heyetinde ülkenin hukuk ve diplomatik alanlarındaki en kıdemli isimlerden bazıları yer aldı.

Toplantıda, çocuk haklarının korunması ve hukukun üstünlüğüne yönelik ortak taahhütler üzerinde duruldu; özellikle küçükleri koruyan yasal çerçeveler ele alındı.

Basın açıklamasında her iki tarafın da hukuk eğitimi ve reformuna, çocuk istismarının önlenmesine ve çocukların adalete daha iyi erişiminin sağlanmasına odaklanan girişimlerde iş birliği yapma fırsatlarını araştırdığı kaydedildi.

Toplantı sırasında HFC İcra Direktörü Andria Neocleous ve HFC Koordinatörü Marios Nicolaou'nun heyete kuruluşun programları ve hizmetleri hakkında genel bir bilgi verdiler.

Hope For Children'ın Kurucusu Joseph Borghese, yoksulluk, göç ve istismar gibi çocukları etkileyen küresel zorlukların ele alınmasında uluslararası ortaklıkların önemine dikkat çekti.

Hindistan’ın Kıbrıs Yüksek Komiseri Manish, Hindistan-Kıbrıs ilişkilerini derinleştirmeye yönelik daha geniş çabalarla uyumlu olan toplantının önemini vurguladı.

Her iki tarafın temsilcileri, özellikle çocuk refahı savunuculuğu, yasal reformlar ve eğitim girişimleri alanlarında gelecekteki iş birlikleri ve uzmanlık alışverişi konusunda ortak bir taahhütle toplantıyı sonlandırdılar.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı