Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, 15 Ekim tarihinde New York’ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Kıbrıs Türk Toplumu lideri Ersin Tatar ile yapılacak üçlü görüşmenin olumlu sonuçlar doğuracağını ümit ettiğini belirti.

Limasol’da düzenlenen bir anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Christodoulides, Kıbrıs için her türlü temastan yararlandığını, her zaman önemli ve büyük olanlara odaklandığını söyledi.

“Hazırım; hedeflerimizi ve arzularımızı çok iyi biliyorum, uzlaşmanın sınırlarını ve kırmızı çizgilerimizi biliyorum" şeklinde konuşan Nikos Christodoulides, 15 Ekim’de yapılacak üçlü görüşmenin olumlu sonuçlara vesile olacağı ümidini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlaması için çabalar harcadığına işaret ederek “metodik, sistematik ve koordineli bir şekilde uluslararası ilgiyi uyandırmayı başardık ve Kıbrıs'ı yeniden gelişmelerin ön saflarına getirerek bir denge faktörü ve insanî yardım koridoru hâline getirmeyi başardık” diye sözlerine ekledi.

BM Genel Kurulu toplantılarının ardından “herkes Kıbrıs Rum tarafının yapıcı yaklaşımını biliyor” diyen Nikos Christodoulides, üzerinde mutabakata varılan çerçeve temelinde özlü görüşmelerin yeniden başlaması için Türkiye'nin yönlendirmesine odaklandığına inandığını ifade etti

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı