Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Dairesi ve EURES Kıbrıs tarafından salı günü Lefkoşa'da diğer Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde iş arayanlar için “Kariyerini Avrupa'da Bul” kariyer etkinliği düzenleniyor.

Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği üyesi dokuz ülkeden iş ve işçi bulma kurumlarının temsilcilerinin şirket temsilcileriyle birlikte “çeşitli sektörlerde yüzlerce münhal iş pozisyonu” sunacağı belirtilerek, etkinliğin iş arayanlar için “eşsiz bir fırsat” olduğu ifade edildi.

Almanya, Çekya, Yunanistan, İtalya, Malta, Polonya, Slovakya, İsveç ve Hollanda'dan iş ve işçi bulma kurumlarının HORECA (oteller, restoranlar, kafeler), ulaştırma, teknoloji, iletişim, mühendislik ve sağlık sektörlerindeki iş fırsatları hakkında bilgi vereceği belirtilirken, AB destekli hareketlilik programlarının da sergileneceği kaydedildi.

Açıklamada, etkinliğin, Avrupa'daki iş fırsatlarını keşfetmek ve diğer ülkelerin iş gücü piyasası gereklilikleri hakkında bilgi edinmek isteyen herkese yönelik olduğu vurgulandı.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı