Ulaştırma, Haberleşme ve Bayındırlık Bakanlığı Deniz Projeleri Şube Müdürü Stelios Zervos’a göre; Doğu Baf Belediye Başkanı'nın Baf sahilini korumayı amaçlayan dalgakıran projesiyle ilgili olarak Ulaştırma, Haberleşme ve Bayındırlık Bakanı Alexis Vafeades’e gönderdiği mektubun ardından Bakan, konunun incelenmesi ve Bakanlık ile belediyeler arasında görüşülmesi için talimat verdi.

Zervos Kıbrıs Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Baf Belediye Başkanı Phaidonas Phaidenos ve Doğu Baf Belediye Başkanı Nikos Palios ile bir toplantı yapılacağını, Ulaştırma, Haberleşme ve Bayındırlık Bakanlığının projeyi desteklemeyi üstlenmesi nedeniyle konunun Maliye Bakanlığı ile de görüşüleceğini söyledi.

Bu projelerin finansmanı için gerekli düzenlemelerin yapılıp yapılmadığına bakılacağını ve Yerel Yönetimlerin katkılarının belirleneceğini söyleyen Zervos, daha sonra Belediyelerin Bayındırlık Dairesi Deniz Projeleri Şubesine çalışmalarının detaylarını sunmaları gerekeceğini ve projenin nasıl ilerlediğinin inceleneceğini söyledi.

Buna ek olarak Zervos, çizimlerin formatı, belgelerin formatı gibi bazı şeylerin Bayındırlık standartlarına uygun olması için değiştirilmesi gerekebileceğini söyledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı