Kıbrıs Standartlar Örgütü (CYS), 26-27 Haziran tarihleri arasında Amsterdam'da gerçekleştirilen Avrupa Standartlar Örgütleri CEN & CENELEC Genel Kurulu kapsamında, Avusturya Standartlar Enstitüsü (ASI) ile standartlaştırma alanında bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladığını duyurdu.

İki kuruluş arasındaki iş birliği, ilk Mutabakat Zaptı'nın imzalandığı 2012 yılından öncesine dayanıyor. Her iki kuruluş, CEN'in İdari ve Teknik Komitelerine ortak katılımlarıyla başlayan temaslarını sürdürdü ve çeşitli alanlarda kullanılmak üzere en iyi uygulamaları paylaştı. İş birliği daha sonra, inşaat ve hizmetler, belgelendirilebilir standartlar ve çevresel ilgi alanları da dâhil olmak üzere çeşitli alanlardan gelen konularla güçlendirildi.

İş birliği daha sonra uluslararası düzeye genişletilerek daha da güçlendirildi. CYS ve ASI, tam bir güven ortamında ve her iki tarafı da temsil eden pozisyonlarla birbirini tamamlayan bir ilişki sürdürüyor.

CYS'ye göre, gözden geçirilen ve güncellenen Mutabakat Zaptı, yakında kararlaştırılacak ve uygulamaya konulacak bir Eylem Planını destekleyecek. Bu plan, ortaklaşa belirlenecek eylemlerden ve ortak uygulamalardan oluşacak ve bunlardan bazıları, AB tarafından finans edilen araştırma ve geliştirme programları aracılığıyla uygulamaya konulacak.

Mutabakat Zaptı, CYS Genel Müdürü Athena Panayiotou ve ASI Genel Müdürü Dr. Valerie Hollinger tarafından imzalandı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı