Τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΡΓΑ παρουσιάζουν τα Ευπώλητα Βιβλία της Εβδομάδας:

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΤΟ ΜΕΝΟΣ

Νο.1:-- Το μένος

Συγγραφέας: Alex Michaelides

Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Εκδόσεις: Διόπτρα 

Περιγραφή:

Το όνομά μου είναι Έλιοτ Τσέις και θα σας πω μια ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Είναι μια ιστορία για έναν φόνο.

Ή ίσως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια.

Γιατί ουσιαστικά είναι μια ιστορία για την αγάπη, έτσι δεν είναι;

Η Λάνα Φάραρ, πρώην σταρ του κινηματογράφου, προσκαλεί κάθε χρόνο τους πιο στενούς της φίλους να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα στο ειδυλλιακό ιδιωτικό της νησί στην Ελλάδα.

Φέτος όμως η παρέα βρίσκεται παγιδευμένη στο νησί εξαιτίας του ανέμου, που οι ντόπιοι ονομάζουν «μένος».

Κι ενώ οι εφτά φίλοι περνούν τις μέρες τους διασκεδάζοντας, έρχεται μια νύχτα που καταλήγει στον θάνατο του ενός.

Μόνο ένας από τους υπόλοιπους έξι μπορεί να είναι ο υπαίτιος.

Τι κρύβεται πίσω από τις παλιές φιλίες; Τι κίνητρο μπορεί να είχε ο δράστης;

Ένα μυστήριο γεμάτο ανατροπές και εκπλήξεις, που καταλήγει σε μια αξέχαστη κορύφωση.

Μπορεί να νομίζετε ότι ξέρετε τι έχει συμβεί. Όμως κάνετε λάθος…

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΠΑΡΓΑ - Ο ΕΛΒΕΤΟΣ

Νο.2:-- Ο Ελβετός

Συγγραφέας: Μαρία Τζιρίτα

Εκδόσεις: Ψυχογιός  

Περιγραφή:

Γεννήθηκε στη Ζυρίχη, έζησε στο παλάτι του αυτοκράτορα της Αιθιοπίας, ερωτεύτηκε βαθιά και αγιάτρευτα, έκανε την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η μοίρα τού φέρθηκε σκληρά αλλά αυτός πάλεψε για μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο έντονα συναισθήματα η ζωή του. Πολλοί και σημαντικοί οι συνταξιδιώτες του. Ήταν ο Βέρνερ Γκέρμπερ, ο άνθρωπος που σημάδεψε όχι μόνο τη ζωή μιας γυναίκας, αλλά κι ενός τόπου ολόκληρου, διαμορφώνοντας την Ιστορία του. Ήταν Ο ΕΛΒΕΤΟΣ.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΠΑΡΓΑ - ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑΣ

Νο.3:-- Οι Μοίρες της Αστροφεγγιάς  

Συγγραφέας: Μαρία Γαβριελάτου

Εκδόσεις: ΕΞΗ

Περιγραφή

Tα μάτια της Δάφνης βούρκωσαν, μόλις αντίκρισε την τεράστια πινακίδα του κτιρίου. Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, το αναμορφωτήριο θα ήταν η φυλακή της. Τι ήταν χειρότερο δεν ήξερε. Ότι δεν την πίστεψε κανείς ή εκείνος. Εκείνος που είχε αγαπήσει βαθιά και που πίστεψε ότι θα τη γλύτωνε από τη μαρτυρική ζωή που πέρναγε κοντά στη θεία της, από όταν σκοτώθηκαν οι γονείς της.

Την ίδια στιγμή, ο Δημοσθένης μέσα από τις στρατιωτικές φυλακές παρακαλούσε τον Θεό να σωθεί για να μπορέσει να δει τη Δάφνη στο απόσπασμα. Τη γυναίκα που λάτρεψε και τον πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο.

Μία σκευωρία που οδήγησε σε ένα άσβεστο μίσος. Από την Καρύταινα στην Αμερική και από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη. Δύο ψυχές σε παράλληλους δρόμους ζωής, γεμάτους απώλειες και πόνο, λες και κάποιος ήθελε να τις τιμωρήσει, γιατί δεν πίστεψαν στη δύναμη της αγάπης τους.

Όμως, η ελπίδα υπάρχει στον δρόμο του καθενός, όσο δύσκολος και αν είναι, γιατί η μοίρα δοκιμάζει, καταδικάζει, μα σαν έρθει η ώρα, αποδίδει δικαιοσύνη.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΠΑΡΓΑ - ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΦΛΟΓΑ

Νο.4:-- Σιδερένια Φλόγα

Συγγραφέας: Rebecca Yarros

Εκδόσεις: Διόπτρα 

Περιγραφή:

Όλοι περίμεναν ότι η Βάιολετ Σόρενγκεϊλ θα πέθαινε τον πρώτο χρόνο της στη Στρατιωτική Σχολή Μπασγκάιαθ – ακόμα και η ίδια η Βάιολετ. Όμως η Επιλογή ήταν μόνο η πρώτη δύσκολη δοκιμασία, που είχε στόχο να ξεσκαρτάρει τους αδύναμους, τους ανάξιους και τους άτυχους. Τώρα ξεκινάει η πραγματική εκπαίδευση και η Βάιολετ ήδη αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει. Όχι μόνο επειδή η εκπαίδευση είναι σκληρή και απίστευτα βάρβαρη ούτε καν επειδή είναι σχεδιασμένη να φτάνει τους ιππείς στα όρια της αντοχής τους. Αναρωτιέται εξαιτίας του νέου υπολοχαγού, ο οποίος έχει σκοπό να δείξει στη Βάιολετ ακριβώς πόσο ανίσχυρη είναι – εκτός κι αν προδώσει τον άντρα που αγαπάει. Παρόλο που το σώμα της Βάιολετ είναι πιο αδύναμο και εύθραυστο από των υπολοίπων, έχει ακόμη την εξυπνάδα της και ατσάλινη θέληση. Και οι αρχηγοί ξεχνούν το πιο σημαντικό μάθημα που της έχει μάθει το Μπασγκάιαθ: Οι ιππείς δράκων φτιάχνουν τους δικούς τους κανόνες. Όμως η αποφασιστικότητα να επιβιώσει δεν θα είναι αρκετή φέτος. Διότι η Βάιολετ γνωρίζει το μυστικό που είναι κρυμμένο εδώ και αιώνες στη Στρατιωτική Σχολή Μπασγκάιαθ – και τίποτα, ούτε καν η φωτιά των δράκων, δεν θα είναι αρκετό για να τους σώσει στο τέλος.

και ένιωθε. Θα μπορέσει να βρει το κουράγιο να συγχωρήσει και να προχωρήσει στη ζωή της;

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΠΑΡΓΑ - ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Νο.5:-- Τα χειρόγραφα της Μέλισσας

Συγγραφέας: Μαρία Χίου

Εκδόσεις: ΈξηΠεριγραφή:Σάμος, 1968. Ο θάνατος της Αναστασίας αναστατώνει τη μικρή τοπική κοινωνία. Ήταν αυτοκτονία ή δολοφονία; Ή, με κάποιον παράδοξο τρόπο, και τα δύο; Τι σχέση έχει ο Νικόλας, ο αρραβωνιαστικός της, και γιατί τη βρήκε πρώτος εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα; Στο προσκήνιο επικρατούν συναισθηματικές εξάρσεις, ερωτικά διλήμματα και μοιραίες αποφάσεις. Όμως, ποιος μπόρεσε ποτέ να ξεφύγει από το ένοχο παρελθόν του; Ποιος έθαψε γεγονότα που η ζωή δεν έφερε, σε ανύποπτο χρόνο, στην επιφάνεια; Όταν η αγάπη συγκρούεται με τη λογική και η φιλοδοξία με την ηθική, διαφορετικοί άνθρωποι που συνδέονται μεταξύ τους με έναν περίεργο τρόπο, καλούνται να επιλέξουν πώς θα πορευτούν. Και τότε στον διάβα τους συμπαρασύρουν αθώους και ένοχους…

------------------------------------------------------------------------

Παιδικά Βιβλία

 

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΠΑΡΓΑ - ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ YOUTUBER

Νο.1:-- Θέλω να γίνω Youtuber 

Εκδόσεις: Τελεία

Περιγραφή:

ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ; •ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ; •ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΝΑΛΙ; •ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! •ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. •ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ; •ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ; •ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΝΑΛΙ; •ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ! •ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ YOUTUBER;

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ ΕΥΚΟΛΑΚΙ

Νο.2:-- Το Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 18 Ευκολάκι

Συγγραφέας: Jeff Kinney

Εκδόσεις: Ψυχογιός  

Περιγραφή:Μέχρι τώρα, το γυμνάσιο δεν ήταν κι ακριβώς περίπατος για τον Γκρεγκ Χέφλι. Έτσι, όταν διαδίδεται στην πόλη πως το σχολείο κινδυνεύει να κλείσει, ο Γκρεγκ δεν το παίρνει κατάκαρδα. Αλλά όταν συνειδητοποιεί πως υπάρχει περίπτωση να πάει σε διαφορετικό σχολείο από τον καλύτερό του φίλο, τον Ράουλι Τζέφερσον, ο Γκρεγκ αλλάζει βιολί. Θα καταφέρουν ο Γκρεγκ και οι συμμαθητές του να σώσουν το σχολείο τους από το οριστικό κλείσιμο; Ή θα είναι αυτό η αρχή ενός ολοκαίνουριου κεφαλαίου στη ζωή του Γκρεγκ;

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΠΑΡΓΑ - Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΤΑ ΣΠΑΕΙ

Νο.3:-- Αστέρια του Ποδοσφαίρου - Ο Ρονάλντο τα σπάει 

Συγγραφέας: Simon Mugfor

Εκδόσεις: Μίνωας   

Περιγραφή:

Μάθε πώς έφτασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο από το να κλοτσάει πλαστικά μπουκάλια στους δρόμους της Μαδέιρα στο να γίνει ποδοσφαιρικό είδωλο της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλητισμού στον κόσμο. Εντυπωσίασε τους φίλους σου με ΟΛΑ τα ρεκόρ του Ρονάλντο και δες γιατί τελικά...