Το Βιβλιοπωλείο Σολώνειον παρουσιάζει τα Ευπώλητα βιβλία της εβδομάδας:

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΚΥΠΡΟΣ 1974-2024

Νο.1:-- Κύπρος 1974-2024 – Πενήντα χρόνια μετά την εισβολή

Συλλογικό

Εκδ. Βιβλιοεκδοτική - €12,95 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Περιγραφή

"Φίλοι του άλλου πολέμου, / σ' αυτή την έρημη συννεφιασμένη ακρογιαλιά / σας συλλογίζομαι καθώς γυρίζει η μέρα- / Εκείνοι που έπεσαν πολεμώντας κι εκείνοι που έπεσαν χρόνια μετά τη μάχη· / εκείνοι που είδαν την αυγή μέσ' απ' την πάχνη του θανάτου / ή, μες στην άγρια μοναξιά κάτω από τ' άστρα, / νιώσανε πάνω τους μαβιά μεγάλα / τα μάτια της ολόκληρης καταστροφής·/ κι ακόμη εκείνοι που προσεύχουνταν / όταν το φλογισμένο ατσάλι πριόνιζε τα καράβια: / "Κύριε, βόηθα να θυμόμαστε / πώς έγινε τούτο το φονικό· / την αρπαγή το δόλο την ιδιοτέλεια, / το στέγνωμα της αγάπης·/ Κύριε, βόηθα να τα ξεριζώσουμε...". (Σαλαμίνα, Κύπρος, Νοέμβρης 1953)

[Γιώργος Σεφέρης, Ημερολόγιο Καταστρώματος Γ', "Σαλαμίνα της Κύπρος".

Αθήνα: Ίκαρος. (Πηγή: Η Πύλη για την ελληνική γλώσσα - www.greek-language.gr)

Τριάντα συγγραφείς γράφουν με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Με οδηγούς τη μνήμη μα και τη φαντασία αποκαλύπτουν την ανθρώπινη τραγωδία που συντελέστηκε στην Κύπρο τη θαλασσοφίλητη και ζητεί σήμερα, πενήντα χρόνια μετά, δικαίωση και δικαιοσύνη... 

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - Ο ΦΡΟΙΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Νο.2:-- Ο Φρόιντ για το κράτος του Ισραήλ

Λευκαδίτης Άριελ

Εκδ. Αρμός - €9,70 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Περιγραφή

Μέσα από τις σπάνιες ιστορίες που καταγράφονται στο ανά χείρας βιβλίο, το Ολοκαύτωμα αλλά και η καταδίωξη ναζί εγκληματιών παίρνει σάρκα και οστά.

- Ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν το Ολοκαύτωμα μέχρι και μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

- Μαρτυρίες για την καταδίωξη των Ναζί από τη Mossad μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Νο.3:-- Γονείς Ενήλικων παιδιών

Dodd Celia

Εκδ. Διόπτρα – €16,10 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Περιγραφή

Αυτό που κάνει τους γονείς πιο ευτυχισμένους, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, είναι οι καλές σχέσεις με τα ενήλικα παιδιά τους. Είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της οικογενειακής ζωής, που θα θέλαμε να διαρκέσει πολύ περισσότερο από τα είκοσι περίπου χρόνια που χρειάζονται για να μεγαλώσει ένα παιδί.

Ωστόσο, παραδόξως, ενώ τα βιβλία για την εφηβική συνύπαρξη αφθονούν, το συγκεκριμένο θέμα σπάνια συζητείται. Καθώς όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι γύρω στα είκοσι και στα τριάντα τους επιστρέφουν στο σπίτι των γονιών τους -ή δεν το έχουν εγκαταλείψει ποτέ-, οι γονείς που είχαν υποθέσει ότι η δουλειά τους τελείωσε ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα βρίσκονται στην αρχή ενός εντελώς νέου κεφαλαίου.

Εύληπτο και ευανάγνωστο, καταρρίπτοντας πολλά κοινωνικά ταμπού και... ενοχές, αυτό το βιβλίο είναι ένα από τα πρώτα που αναφέρεται στη δημιουργία ενός ισχυρού και διαρκούς δεσμού με τα παιδιά όταν αυτά ενηλικιωθούν.

Γεμάτο πρακτικές συμβουλές, συνεντεύξεις με ειδικούς, με γονείς και τους απογόνους τους, αλλά και τους απογόνους των απογόνων τους, είναι ένα πολύτιμο, σύγχρονο "εγχειρίδιο".

Είναι το πρώτο που απευθύνεται σε γονείς ενηλίκων παιδιών και καλύπτει πολλά στάδια της σχέσης τους, συμπεριλαμβανομένων της υποδοχής της νύφης ή του γαμπρού, των νέων μορφών πολυπολιτισμικών οικογενειών, όπως και της φροντίδας των εγγονιών, αλλά και των ενήλικων παιδιών με ειδικές ανάγκες.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - OUTLIVE - Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Νο.4:-- Outlive – Η Επιστήμη της υγείας και μακροζωϊας

Attia Peter

Εκδ. Διόπτρα – €19,35 ΥΓΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ

Περιγραφή

ΖΗΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Στα τριάντα πέντε του ο ειδικός της μακροζωίας Dr. Peter Attia ήταν κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων που είχε διασχίσει θαλάσσια περάσματα όπως το Κανάλι της Καταλίνα. Όμως εντελώς ανέλπιστα θα διαπίστωνε ότι δεν είναι υγιής και ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει πρόωρα από καρδιοπάθεια. Η εμπειρία αυτή τον έκανε να αναζητήσει τα μυστικά της μακροζωίας: πώς και γιατί πεθαίνουμε και πώς μπορούμε να καθυστερήσουμε ή και να αποτρέψουμε τις χρόνιες παθήσεις που προκαλούν τους περισσότερους θανάτους, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, η νόσος του Alzheimer και ο διαβήτης τύπου 2.

Σε αυτό το ριζοσπαστικό μανιφέστο μακροζωίας και ευζωίας ο Dr. Attia εξηγεί πώς το ταξίδι του τον έκανε να αναθεωρήσει την προσέγγισή του στην ιατρική και την περίθαλψη. Παρά τις επιτυχίες της η συμβατική ιατρική δεν έχει σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο στην καταπολέμηση των ασθενειών της γήρανσης. Συχνά οι θεραπευτικές παρεμβάσεις γίνονται πολύ αργά για να έχουν αποτέλεσμα, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής εις βάρος της διάρκειας υγείας, δηλαδή της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Ο Dr. Attia πιστεύει ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε αυτό το παρωχημένο πλαίσιο εργασίας με μία εξατομικευμένη, προ-ενεργή στρατηγική μακροζωίας όπου ενεργούμε τώρα, αντί να περιμένουμε την εμφάνιση των παθήσεων. Δεν πρόκειται για «biohacking», αλλά για μία στρατηγική, επιστημονική προσέγγιση στην επέκταση της διάρκειας ζωής που ταυτόχρονα βελτιώνει τη σωματική, γνωστική και συναισθηματική υγεία. Στόχος του Dr. Attia δεν είναι να σας πει τι να κάνετε αλλά να σας βοηθήσει να μάθετε πώς να σκέφτεστε μακροπρόθεσμα την υγεία ώστε να δημιουργήσετε το καλύτερο πλάνο μακροζωίας για εσάς.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ

Νο.5:-- Η Αξία του να είσαι χρήσιμος

Σπηλιώτης Θοδωρής

Εκδ. Πεδίο – €14,50 ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Περιγραφή

Η αξία του να είσαι χρήσιμος αποτελεί μια συναρπαστική αναζήτηση για την ουσία της χρησιμότητας. Το βιβλίο αναδεικνύει, μέσα από διεξοδικές επιστημονικές έρευνες και αναζητήσεις, τη σημασία της χρησιμότητας στην προσωπική μας ζωή, στην κοινότητα και στην κοινωνία γενικότερα. Μας ενθαρρύνει να εξερευνήσουμε τον πραγματικό μας ρόλο στον κόσμο απαντώντας στα εξής καίρια ερωτήματα:

- Ποια είναι η σημασία της χρησιμότητας στη ζωή μας;

- Πώς μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά την κοινωνία και τον κόσμο μέσω της χρησιμότητας;

- Πώς, πρακτικά, μπορούμε να αναπτύξουμε τη χρησιμότητά μας;

- Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε τον ανώτερο σκοπό μας στη ζωή;

- Ποιες είναι οι συνέπειες της έλλειψης χρησιμότητας στην κοινωνία και στον κόσμο;

- Ποιος ορίζει τη χρησιμότητα και πώς αυτή διαφέρει από άτομο σε άτομο;

- Πώς μπορεί η χρησιμότητα να συνδεθεί με την ικανοποίηση των αναγκών μας;

- Ποιος έχει περισσότερη ανάγκη για χρησιμότητα, ο άνθρωπος που την προσφέρει ή ο άνθρωπος που τη λαμβάνει;

- Πότε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία θεωρούνται χρήσιμα;

- Ποιες είναι οι επιπτώσεις της έλλειψης κριτικής σκέψης στην ανάπτυξη της χρησιμότητας;

- Ποιος είναι ο σύνδεσμος μεταξύ χρησιμότητας και επιτυχίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον;

- Πότε ένας εργαζόμενος ή ένας εργοδότης θεωρούνται χρήσιμοι;

- Πότε μια κυβέρνηση είναι, ή θεωρείται, χρήσιμη;

Κάθε πράξη χρησιμότητας μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στη ζωή των ανθρώπων γύρω μας. Η αξία του να είσαι χρήσιμος είναι τρόπος ζωής που απαιτεί συνειδητή προσπάθεια και συνεχή αυτοαξιολόγηση. Υπάρχει μία μόνο επιλογή: να είμαστε χρήσιμοι. Μόνο έτσι νιώθουμε πληρότητα.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ - ΚΟΥΝΕΛΟΣ ΡΑΛΦΙ

Νο.1:-- Καταζητείται! – Κούνελος Ράλφι, κλέφτης βιβλίων

Mackenzie Emily

Εκδ. Δεσύλλας €12,55 ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

Περιγραφή

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ!

Μήπως έχεις δει αυτόν τον κούνελο;

Καταζητείται ως ύποπτος για τα ακόλουθα:

- αρπάζει μυθιστορήματα

- κλέβει λεξικά

- βουτάει ποίηση

- το σκάει κρατώντας κόμικς και τσελεμεντέδες.

Εθεάθη για τελευταία φορά κοντά στο σπίτι του Άρθουρ.

Απαντάει στο όνομα Ράλφι (μερικές φορές).

Πλησίασέ τον με προσοχή (ή με μαρούλια και καρότα).

Μπορείς να μας βοηθήσεις να τον βρούμε;

Και να βάλουμε μαζί τέλος στην κλοπή των βιβλίων;

Επικοινώνησε με τον αστυφύλακα Παντλ στο αστυνομικό τμήμα.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - BE MORE TAYLOR

Νο.2:-- Be more Taylor

Συλλογικό – (Ελληνική έκδοση)

Εκδ. Ψυχογιός - €9,60 ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

Περιγραφή

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η ΤΕΪΛΟΡ;

Φοβερή τραγουδοποιός, εντυπωσιακή performer, πιστή φίλη - όλοι θα θέλαμε να μοιάσουμε λίγο στην Τέιλορ Σουίφτ.

Αυτός ο καταπληκτικός οδηγός θα σου δείξει πώς μπορείς να το κάνεις.

Είτε πρόκειται να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και τους φίλους σου είτε να αφεθείς στον έρωτα ή ακόμα και να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, αυτές οι συμβουλές ζωής θα σε βοηθήσουν να διώξεις μακριά τις ανησυχίες σου και θα γίνουν must για όλες τις Swifties! 

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ΣΚΟΥΠΑ ΜΑΓΙΚΗ

Νο.3:-- Σκούπα Μαγική

Blue Beatrice

Εκδ. Πατάκης – €11,20 ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Περιγραφή

Ξέρεις πώς απέκτησαν οι μάγισσες τις δυνάμεις τους;

Όλα ξεκίνησαν κάποτε σε μια πόλη μαγική, όταν ένα κοριτσάκι που το λέγαν Μοίρα έλαβε, όπως όλα τα κορίτσια εκείνης της πόλης, το δικό της θαυμαστό και μοναδικό Μαγικό αντικείμενο. Αλλά τι ακριβώς ήταν και πώς θα τη βοηθούσε να αναδείξει τις μαγικές της δυνάμεις; Όσο και να προσπαθούσε, δεν τα κατάφερνε ποτέ όπως η κολλητή της η Λίλη. Τα φίλτρα της ήταν χάλια και τα ξόρκια της ακόμα χειρότερα κι ό,τι έκανε ήταν λάθος.

Ευτυχώς όμως η Μοίρα κατάφερε με τη βοήθεια της Λίλης να κάνει τη μαγεία της να λάμψει.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SOLONION BOOKSHOP PRESENTS THE WEEK`S BEST SELLERS:

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - THE HOLY GRAIL OF INVESTING

Νο.1:-- The Holy grail of investing

Robbins Anthony

Pub. Simon & Schuster - €39.50 INVESTMENT

Decription 

Tony Robbins, who has coached more than fifty million people from 100 countries, is the world’s #1 life and business strategist. In this new book, he teams up with Christopher Zook, a renowned financial investor who draws from thirty years of experience to round out the trilogy of #1 New York Times bestselling financial books. Together they reveal how, for decades, trillions of dollars of smart money­ – think of large institutions, sovereign wealth funds, individuals with ultra-high-net worth – have been making outsized returns using alternative investments in private equity, private credit, private real estate, energy and venture capital.

Until recently, the vast majority of investors – those of us without insider access or eye-popping checkbooks – have been locked out of these exciting, high-yield opportunities. But there is a change underway. Alternative investments are coming to the masses, and investors need to know how to navigate their options, assess the merits of these opportunities, and determine how to best take advantage of this massive trend.

The market is changing, and the conventional wisdom no longer applies. Are you ready to add some fuel to your financial fire? No matter your wealth, your experience, your job, or your age, The Holy Grail of Investing will teach you everything you need to know to unleash the financial power of alternative investments.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - THE SCOUT MINDSET

Νο.2:-- The scout Mindset

Galef Julia

Pub. Piatkus - €17.40 BUSINESS STRATEGY

Decription 

Original, thought-provoking and a joy to read' Tim HarfordWinner of best smart thinking book (Business Book Awards) and a Guardian best books of 2021When it comes to what we believe, humans see what they want to see. In other words, we have what Julia Galef calls a 'soldier' mindset. From tribalism and wishful thinking, to rationalising in our personal lives and everything in between, we are driven to defend the ideas we most want to believe - and shoot down those we don't.

But if we want to get things right more often we should train ourselves to think more like a scout. Unlike the soldier, a scout's goal isn't to defend one side over the other. It's to go out, survey the territory, and come back with as accurate a map as possible.

Regardless of what they hope to be the case, above all, the scout wants to know what's actually true. In The Scout Mindset, Galef shows that what makes scouts better at getting things right isn't that they're smarter or more knowledgeable than everyone else. It's a handful of emotional skills, habits, and ways of looking at the world - which anyone can learn.

With fascinating examples ranging from how to survive being stranded in the middle of the ocean, to how Jeff Bezos avoids overconfidence, to how superforecasters outperform CIA operatives, to Reddit threads and modern partisan politics, Galef explores why our brains deceive us and what we can do to change the way we think. 'Highly recommended. It's not easy to become (more of) a scout, but it's hard not to be inspired by this book' Rutger Bregman'With insights that are both sharp and actionable, The Scout Mindset picks up where Predictably Irrational left off.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - EUROPE - THE HISTORY OF CONTINENT

Νο.3:-- Europe – the history of Continent

Duroselle Jean –Baptiste

Pub. Penguin - €31.60 EUROPEAN HISTORY

Decription 

Whether as an epic battleground or a cradle of civilizations, Europe has left an enduring imprint on the history of the world for over two millennia.

From megalithic civilizations through ancient times, the Renaissance, the Industrial Revolution, the rise of nationalism, two world wars and the years that followed this book looks beyond a series of distinct national histories to offer the history of Europe as an often shared experience across one continent.

This book delves into events such as the fall of the Berlin Wall, traces the continents evolution from the collapse of Communism through the Iraq War, global financial crisis, Brexit and Russia's invasion of Ukraine.

And then looking forward, it explores what would be necessary for the continent to remain a global power-player for years to come.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - WHY DOES

Νο.4:-- Why does E=mc2

Cox Brian & Forshaw Jeff

Pub. Penguin – €20.55 SCIENCE

Decription 

This is an engaging and accessible explanation of Einstein's equation that explores the principles of physics through everyday life. Professor Brian Cox and Professor Jeff Forshaw go on a journey to the frontier of 21st century science to consider the real meaning behind the iconic sequence of symbols that make up Einstein's most famous equation. Breaking down the symbols themselves, they pose a series of questions: What is energy? What is mass? What has the speed of light got to do with energy and mass? In answering these questions, they take us to the site of one of the largest scientific experiments ever conducted. Lying beneath the city of Geneva, straddling the Franco-Swiss boarder, is a 27 km particle accelerator, known as the Large Hadron Collider. Using this gigantic machine - which can recreate conditions in the early Universe fractions of a second after the Big Bang - Cox and Forshaw will describe the current theory behind the origin of mass. Alongside questions of energy and mass, they will consider the third, and perhaps, most intriguing element of the equation: 'c' - or the speed of light. Why is it that the speed of light is the exchange rate? Answering this question is at the heart of the investigation as the authors demonstrate how, in order to truly understand why E=mc2, we first must understand why we must move forward in time and not backwards and how objects in our 3-dimensional world actually move in 4-dimensional space-time. In other words, how the very fabric of our world is constructed. A collaboration between two of the youngest professors in the UK, "Why Does E=MC2?" promises to be one of the most exciting and accessible explanations of the theory of relativity in recent years.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - THE FUTURE OF LANGUAGE

Νο.5:-- The future of Language

Seargeant Philip

Pub. Bloomsbury - €31.60 LINGUISTICS

Decription 

Shining a light on the technology currently being developed to revolutionise communication, The Future of Language distinguishes myth from reality and superstition from scientifically-based prediction as it plots out the importance of language and raises questions about its future.

From the rise of artificial intelligence and speaking robots, to brain implants and

computer-facilitated telepathy, language and communications expert Philip Seargeant surveys the development of new digital 'languages', such as emojis, animated gifs and memes, and investigates how conventions of spoken and written language are being modified by new trends in communication.

From George Orwell's fictional predictions in Nineteen Eighty-Four to the very real warnings of climate activist Greta Thunberg, Seargeant explores language through time, traversing politics, religion, philosophy, literature, and of course technology, in the process. Tracing how previous eras have imagined the future of language, from the Bible to the works H. G. Wells, and from Star Wars to Star Trek, the book reveals how perfecting language and communication has always been a vital component of utopian dreams of the future.

___________________________________________________________________

Children΄s Books

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - ONCE UPON A BROKEN HEART

Νο.1:-- Once upon a broken heart

Garber Stephanie

Pub. Hodder & Stoughton - €15.80 FANTASY ROMANCE

Decription 

Make a wish . . .

'An unputdownable fairy tale' Kerri Maniscalco, New York Times bestselling author of Kingdom of the WickedFrom the #1 Sunday Times bestselling author of the Caraval series, the first book in a new series about love, curses, and the lengths that people will go to for happily ever after. For as long as she can remember, Evangeline Fox has believed in happily ever after. Until she learns that the love of her life is about to marry another, and her dreams are shattered.

Desperate to stop the wedding, and heal her wounded heart, Evangeline strikes a deal with the charismatic, but wicked, Prince of Hearts. In exchange for his help, he asks for three kisses, to be given at the time and place of his choosing. But after Evangeline's first promised kiss, she learns that bargaining with an immortal is a dangerous game - and that the Prince of Hearts wants far more from her than she pledged.

He has plans for Evangeline, plans that will either end in the greatest happily ever after, or the most exquisite tragedy . . .

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - CASTLE OF BOOKS

No2:- Castle of Books

Sanna Alessandro

Pub. Tate Publishing - €18.95 PICTURE BOOKS

Decription 

The two children in Castle of Books go on a creative journey to discover the answer to the question, 'Why do we need books?’ As they look through piles and piles of books and discover the incredible words within, they find lots of answers to this question; to observe, to discover, to imagine, to understand each other and so much more.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ - ΣΟΛΩΝΕΙΟΝ - THE GIRL WHO SPEAKS BEAR

Νο.3:-- The girl who speaks bear

Anderson Sophie

Pub. Usborne - €12.65 CHILDREN FICTION

Decription 

SHORTLISTED FOR THE 2021 CARNEGIE MEDAL"Written with passion and compassion, Anderson's talent as a weaver of magic and creator of evocative landscapes is growing with every book." - The Daily Mail"Enchanting story." - The Daily TelegraphThey call me Yanka the Bear. Not because of where I was found - only a few people know about that. They call me Yanka the Bear because I am so big and strong.Found abandoned in a bear cave as a baby, Yanka has always wondered about where she is from. She tries to ignore the strange whispers and looks from the villagers, wishing she was as strong on the inside as she is on the outside. But, when she has to flee her house, looking for answers about who she really is, a journey far beyond one that she ever imagined begins: from icy rivers to smouldering mountains meeting an ever-growing herd of extraordinary friends along the way.Interwoven with traditional stories of bears, princesses and dragons, Yanka's journey is a gorgeously lyrical adventure from the best-selling author of The House With Chicken Legs.