Τα Βιβλιοπωλεία Κυριάκου στον Άγιο Αθανάσιο παρουσιάζουν τα ευπώλητα βιβλία της εβδομάδας:

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ - Η ΣΚΛΑΒΑ

Νο.1:-- Η σκλάβα

Συγγραφέας: Γιώτα Γουβέλη

ΕΚΔΟΤΗΣ: Διόπτρα / 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 472

Περιγραφή:

Κάποτε στη σκλαβωμένη Θεσσαλία, μια χήρα όμορφη κι αμαρτωλή έσπειρε τη διχόνοια και την καταστροφή ανάμεσα σε δύο αγαπημένα αδέλφια. Έτσι λέει ο θρύλος. Όμως κάποιες φορές η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο συναρπαστική από τον θρύλο. Η εξομολόγηση της χήρας σε τούτη την αφήγηση φέρνει την ανατροπή και η αλήθεια έρχεται στο φως.

Η χήρα και η δίδυμη αδελφή της μεγάλωσαν στο προεπαναστατικό Βελεστίνο μέσα στην αγωνία και στον φόβο. Κι όχι μόνο για τους Τούρκους. Πίσω από την πόρτα του φτωχικού τους στη χριστιανική πλευρά του χωριού, κρύβεται ένα επώδυνο μυστικό. Η γνωριμία τους με ένα συνομήλικό τους αγόρι θα ανοίξει μια χαραμάδα ελπίδας στη σκοτεινιά της ζωής τους. Το όνομά του, Ρήγας Βελεστινλής.

Οι δρόμοι των κοριτσιών χωρίζουν για να συναντηθούν χρόνια μετά, με τη μοίρα να υφαίνει όλο κακία και πονηριά τις συνθήκες της επανένωσής τους. Βελεστίνο, Ζαγορά, Αμπελάκια, Βιέννη, πάθη, έχθρες, ιδανικά μπλέκουν με τον έρωτα και το γινάτι. Λίγο πριν ξημερώσει η βαθιά νύχτα της οθωμανικής σκλαβιάς, το αρματολίκι του καπετάν Ζάγρα γίνεται ο τόπος της αδυσώπητης σύγκρουσης. Προσκυνημένοι κι ανδρειωμένοι, αθώοι και ένοχοι συναντούν το πεπρωμένο τους.

Έχει πολλά παράθυρα το παρελθόν, κι ανάλογα από ποιο το κοιτάς, άλλα βλέπεις.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ

Νo.2:-- Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι. Η επόμενη γενιά

 Συγγραφέας: Λένα Μαντά

Εκδότης: Ψυχογιός / 2024

Σελίδες: 576

Περιγραφή:

Η συνέχεια της ιστορίας ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες! Ο χρόνος κύλησε σαν το ποτάμι. Είκοσι χρόνια μετά, το σπίτι δίπλα του κρατάει το πιο πικρό του ποτήρι για τις πέντε γυναίκες του. Το τέλος μιας εποχής πλησιάζει. Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι. Πάντα εκεί για τη Θεοδώρα, τις πέντε κόρες της και τα παιδιά τους. Ορκίστηκαν να μη φύγουν ποτέ ξανά. Να μη χωρίσουν. Ν’ αντιμετωπίσουν ενωμένες τις προκλήσεις. Δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους… Είκοσι χρόνια μετά, το ποτάμι τιμωρεί ή διδάσκει; Κυλάει αέναα, αμέτοχο σε χαρές και λύπες, και θαυμάζει το σπίτι που παραμένει όρθιο… Για πόσο ακόμη;

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΞΕΡΕΙ Η ΠΑΠΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΜΝΗ

Nο.3:-- Ξέρει η πάπια πού είναι η λίμνη

Ιστορίες & αμαρτίες

Συγγραφέας: Χρήστος Χωμενίδης

Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη / 2024

Σελ.: 368

Περιγραφή:

… Μέσα µου ζει ένας σκάνταλος τύπος, ένας καλικάντζαρος. Θα λαχταρούσε η ζωή µου όλη να είναι πιρουέτες. Να ακροβατώ έξω νου και νόµου, να παραβιάζω ωράρια και να γονιµοποιώ ωάρια, να αδιαφορώ για τις συνέπειες των πράξεών µου – σάµπως αυτοί που τις µετρούν και τις ξαναµετρούν βγάζουν καµία άκρη; ξεφεύγουν µήπως από το τυχαίο κι από το πρόσκαιρο της ύπαρξης; Να νιώθω τις στιγµές σαν νότες, να υπακούω στον εσωτερικό µου µονάχα ρυθµό… Μέσα µου επιµένει να χοροπηδάει το πιτσιρίκι εκείνο που έκανε διαρκώς ζηµιές, που έβγαζε σε όλους γλώσσα, που ο κόσµος του ήταν άγραφο χαρτί, άλλοτε το ζωγράφιζε, άλλοτε το µουτζούρωνε, κάποτε του έβαζε φωτιά...

Θαυµάζω όσους ξεκινούν για το περίπτερο και βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσµου. Τους όπου γης και πατρίς, τους ανθρώπους-πουλιά. Εγώ είµαι δέντρο. Γίνεται δέντρο το πουλί, πουλί το δέντρο; Ως δέντρο τι µπορείς να ελπίζεις;Να δροσίζεις όποιους ξαποσταίνουν στον ίσκιο σου. Να σε προτιµούν τα φτερωτά, για να φτιάχνουν τις φωλιές τους. Να απολαµβάνουν τους καρπούς σου τα σκιούρια και οι αλεπουδίτσες. Κυρίως δε, όταν σηκώνεται άνεµος, να φουσκώνουν οι φυλλωσιές σου σαν πανιά καραβιού κι ας σε κρατούν οι ρίζες σου στο ίδιο µέρος. Να κάνεις τον αέρα µουσική κι η µουσική σου να φτάνει εκεί που εσύ δεν θα βρεθείς ποτέ. «Πάλι τραγουδάει το δέντρο…» να λένε.

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ - Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

Νο.4:-- Ο μυστηριώδης επισκέπτης

Συγγραφέας: Nita Prose

Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου

ΕΚΔΟΤΗΣ: Μεταίχμιο / 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 408

Περιγραφή:

Καινούργια ακαταστασία. Καινούργιο μυστήριο. Η Μόλι η καμαριέρα επιστρέφει…

Η Μόλι είναι μοναδική. Με την έφεσή της στην καθαριότητα και τα πρότυπα συμπεριφοράς, ανελίχθηκε στην κλίμακα του πεντάστερου Regency Grand Hotel και πήρε τη θέση της Αρχικαμαριέρας. Εκεί όμως που η ζωή της φτάνει στο αποκορύφωμα της τελειότητας, ο κόσμος της γίνεται άνω κάτω όταν ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας μυστηρίου, J.D. Grimpthorpe, πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο ξενοδοχείο.

Όταν ο ντετέκτιβ Σταρκ, ο παλιός εχθρός της Μόλι, ερευνά το απροσδόκητο τέλος του συγγραφέα, γίνεται ξεκάθαρο ότι υπήρξε θύμα δολοφονίας. Οι ύποπτοι αφθονούν, και όλοι θέλουν να μάθουν: ποιος σκότωσε τον J.D. Grimthorpe; Η Lily, ίσως, η νέα ασκούμενη καμαριέρα; Ή η Serena, η γραμματέας του; Μήπως ο κύριος Preston, ο πολυαγαπημένος θυρωρός του ξενοδοχείου, κρύβει κάτι; Και είναι η Μόλι στ’ αλήθεια τόσο αθώα όσο φαίνεται;

Η Μόλι ξέρει ότι μόνο εκείνη κρατάει το κλειδί για να ξεκλειδώσει την ταυτότητα του δολοφόνου. Το κλειδί όμως είναι θαμμένο βαθιά στο παρελθόν της – επειδή πολύ παλιά, γνώριζε τον J.D. Grimthorpe. Η Μόλι επιστρέφει στα παιδικά της χρόνια και τη μυστηριώδη έπαυλη Grimpthorpe όπου κάποτε δούλευαν δίπλα δίπλα, η ίδια και η αείμνηστη γιαγιά της. Το ξενοδοχείο έχει γίνει άνω κάτω κι αν είναι σίγουρη για ένα πράγμα η Μόλι, είναι ότι τα βρόμικα μυστικά δεν μένουν θαμμένα για πάντα…

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ

Νο.5:-- Χαρούμενο μέρος

HAPPY PLACE

Συγγραφέας: Emily Henry

Μετάφραση: Ουρανία Τουτουντζή

ΕΚΔΟΤΗΣ: Διόπτρα / 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 512

Περιγραφή:

Σκέψου το δικό σου Χαρούμενο Μέρος…

Η Χάριετ και ο Γουίν είναι το τέλειο ζευγάρι από τότε που γνωρίστηκαν στο κολέγιο, ταιριάζουν σαν το αλάτι με το πιπέρι, το μέλι με το τσάι, τον αστακό με τα ψωμάκια. Μόνο που τώρα πια –για λόγους που ακόμα δεν θέλουν να συζητήσουν– δεν είναι μαζί.

Χώρισαν πριν από πέντε μήνες… και ακόμα δεν το έχουν πει στους κολλητούς τους.

Να γιατί καταλήγουν να μένουν στο ίδιο δωμάτιο σε ένα εξοχικό στο Μέιν, που είναι ο τόπος απόδρασης της παρέας τους κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία. Το ετήσιο διάλειμμά τους από τον κόσμο, όπου για μία έντονη βδομάδα ευδαιμονίας αφήνουν πίσω τους την καθημερινή ζωή τους. Καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες τυριού, κρασιού και θαλασσινών. Και απολαμβάνουν την αλμυρή θαλασσινή αύρα με τους ανθρώπους που τους καταλαβαίνουν καλύτερα.

Μόνο που φέτος η Χάριετ και ο Γουίν λένε τρελά ψέματα, ενώ προσπαθούν να μη δίνουν σημασία στο πόσο απελπισμένα θέλουν ακόμα ο ένας τον άλλον. Γιατί το εξοχικό είναι προς πώληση κι αυτή η βδομάδα είναι η τελευταία που θα περάσουν όλοι μαζί σ’ αυτό το μέρος. Δεν αντέχουν να ραγίσουν τις καρδιές των φίλων τους και έτσι θα παίξουν τους ρόλους τους. Η Χάριετ θα είναι η ειδικευόμενη γιατρός που ποτέ δεν ξεκινάει καβγάδες και ο Γουίν ο χαλαρός γόης που δεν αφήνει ποτέ να φανούν οι αδυναμίες του.

Το σχέδιο είναι άψογο (αν το δεις από μεγάλη απόσταση φορώντας γυαλιά ηλίου λερωμένα με αντηλιακό).

Έπειτα από τόσα χρόνια έρωτα, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να προσποιηθείς για μία βδομάδα ότι είσαι ακόμα ερωτευμένος… μπροστά σ’ αυτούς που σε ξέρουν καλύτερα απ’ όλους;

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΘΑ Σ ΑΓΑΠΩ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ

Νο.1:-- Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

NO MATTER WHAT

Συγγραφέας: Debi Gliori

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση: Debi Gliori / 1999

ΕΚΔΟΤΗΣ: Εκδόσεις Πατάκη

ΣΕΛΙΔΕΣ: 32

Περιγραφή:

Ο Μικρός είναι ένα αλεπουδάκι που δεν έχει καθόλου κέφια. Φοβάται πως η μαμά του δε θα τον αγαπάει για πάντα. Σ' αυτό το υπέροχο βιβλίο με τις τρυφερές εικόνες, παρακολουθούμε μια ευρηματική μαμά να αποδεικνύει στο παιδί της πως η αγάπη των γονιών δεν έχει όρια ό,τι κι αν γίνει. Η πολυβραβευμένη Ντέμπι Λιόρι, λέει για το βιβλίο της πως "πρόκειται για την υπόσχεση που δίνουμε στα παιδιά μας, αλλά και σε όλους όσους αγαπάμε".

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΘΑ ΣΑΓΑΠΩ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ

Νο. 2 - Σ' αγαπώ, μικρό μωράκι!

Συγγραφέας: Alexandra Garibal

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Εικονογράφηση: Claudia Bielinsky

ΕΚΔΟΤΗΣ: Μεταίχμιο / 2024

ΣΕΛΙΔΕΣ: 30

Περιγραφή:

ο μικρό ποντικάκι αυτή τη φορά περιμένει αδερφάκι! Έχει πολλές απορίες, κάποιες μικρές ανησυχίες, μα πάνω απ’ όλα ανυπομονεί να γίνει «ο μεγάλος αδερφός»!

Ένα υπέροχο βιβλίο, ιδανικό για τους μικρούς αναγνώστες που ετοιμάζονται να αποκτήσουν αδερφάκι!

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ -  ΛΕΣΧΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΓΟΥΦ ΧΟΛΜΣ

Νο.3:-- Το πιο viral μυστήριο!

EL MISTERIO MAS VIRAL (SERIE PERROCK HOLMES 19)

Συγγραφέας: Isaac Palmiola

Μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη

Εικονογράφηση: Nuria Aparicio

Εκδότης: Διόπτρα / 2024

Σελίδες: 112

Περιγραφή:

Όταν το μυστήριο χτυπήσει την πόρτα σου, φώναξε τον... Σέργουφ Χολμς!

Κάποιος οργάνωσε ένα challenge-πρόκληση για χορό και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως με τη βοήθεια μιας διάσημης τικτόκερ. Στο πάρτι, όμως, συνέβη κάτι αναπάντεχο: όλοι οι καλεσμένοι εξαφανίστηκαν!

Αυτά είναι τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ!

Το πάρτι οργανώθηκε από έναν μασκοφορεμένο άγνωστο.

Αυτά είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ!

Οι ντετέκτιβ θα κάνουν τα πάντα για να βρουν τους καλεσμένους που εξαφανίστηκαν. Ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μάσκα;

ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ… ΜΥΣΤΗΡΙΟ!

ΕΥΠΩΛΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΥ - ΛΟΓΟΤΥΠΟ

KYRIAKOU BOOKSHOPS LTD   

Αντώνη Έλληνα Νο.1-P.O.B. 57265-3314 Λεμεσός-Κύπρος

Τηλ.25 828 201,Φαξ. 25 585 602

E-mail ~cybookseller@cytanet.com.cy