Υπηρεσίες

 

Υπηρεσίες που προσφέρονται από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Το ΚΥΠΕ, ως το επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων της Κύπρου, επικεντρώνει την προσοχή του σε γεγονότα στην Κύπρο και σε εξελίξεις στο εξωτερικό που επηρεάζουν την Κύπρο ή παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα σε διάφορους τομείς. 

Το ΚΥΠΕ διαθέτει ανταποκριτές ή συνεργάτες σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, καθώς επίσης στις Βρυξέλλες, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Το ΚΥΠΕ μεταδίδει καθημερινώς ειδήσεις στα ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά στους συνδρομητές του στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Στους συνδρομητές περιλαμβάνονται οι καθημερινές και εβδομαδιαίες εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, διεθνή και εθνικά πρακτορεία ειδήσεων, διεθνείς οργανισμοί, εγχώριοι δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί, οι Πρεσβείες και τα Γραφεία Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξένες πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές στην Κύπρο, καθώς και οι κυπριακές και ελληνικές κοινότητες αποδήμων και τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση) κυρίως στη Βρετανία, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Το ΚΥΠΕ μεταδίδει ειδήσεις σε τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, τουρκικά, αγγλικά, αραβικά. Οι ειδήσεις στα ελληνικά και τα αγγλικά είναι πάνω σε συνδρομητική βάση, ενώ τα τουρκικά και τα αραβικά καταχωρούνται στην ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ με ελεύθερη πρόσβαση.  

Μέσω συμφωνιών με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεωνκαι το Φωτογραφικό Πρακτορείο European Press Photo Agency, το ΚΥΠΕ προσφέρει σε συνδρομητές μία ευρεία επιλογή φωτογραφιών που καλύπτει τοπικά και διεθνή γεγονότα. Το ίδιο το ΚΥΠΕ προσφέρει φωτογραφίες για γεγονότα στην Κύπρο. 

Το ΚΥΠΕ διαθέτει υπηρεσία video και μεταδίδει ειδήσεις και μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το ΚΥΠΕ προσφέρει την Υπηρεσία Ανακοινώσεων Τύπου, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους οργανισμούς την ευχέρεια να διανέμουν αυτούσιες τις ανακοινώσεις τους στα ΜΜΕ και τους άλλους συνδρομητές του Πρακτορείου μέσω της ιστοσελίδας του ΚΥΠΕ.

Το ΚΥΠΕ προσφέρει την Υπηρεσία Χρήσιμων Πληροφοριών, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν δωρεάν πληροφορίες για θέατρα, φαρμακεία, επί καθήκοντι ιατρούς κλπ.

Το ΚΥΠΕ, σε συνεργασία με την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, προσφέρει ειδήσεις για την υπηρεσία WAP στην κινητή τηλεφωνία, ενώ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, προσφέρει εφαρμογές στην κινητή τηλεφωνία (mobile applications).

Το ΚΥΠΕ διαθέτει ένα πλούσιο αρχείο σε ειδήσεις, το οποίο είναι προς διάθεση των συνδρομητών του μέσω της ιστοσελίδας του, τόσο ως αναφορά όσο και ως πηγή άντλησης πληροφοριών. Η συχνή επίκληση ειδήσεων του ΚΥΠΕ από δημοσιογράφους, αρθρογράφους, αναλυτές, πολιτικούς και άλλους αντανακλά στην εγκυρότητα της ενημέρωσης / πληροφόρησης που γίνεται διαχρονικά από το ΚΥΠΕ. Όλες οι ειδήσεις και τα ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ, σε όλες τις γλώσσες που μεταδίδει αρχειοθετούνται. Οι χρήστες μπορούν να καταφεύγουν και στις ετήσιες ανασκοπήσεις γεγονότων που ετοιμάζει το ΚΥΠΕ και που είναι προς διάθεση οποιουδήποτε σε ανοικτή πρόσβαση στις ιστοσελίδες του Πρακτορείου. Το ΚΥΠΕ διαθέτει, επίσης, ένα πλούσιο αρχείο φωτογραφιών, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες από την κυπριακή επικαιρότητα (δικής του παραγωγής, καθώς και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών), την ελλαδική επικαιρότητα, σε συνεργασία με το ΑΠΕ/ΜΠΕ και τη διεθνή, μέσω συνδρομής στο EPA (European PressPhoto Agency).

Εγγραφή Συνδρομητών

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να εγγραφείτε ως συνδρομητής υπηρεσιών του ΚΥΠΕ, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε το Έντυπο Έγγραφής Συνδρομητή και να το στείλετε υπογραμμένο στην ηλ.διεύθυνση elp@cna.org.cy.

Για λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες του ΚΥΠΕ, τον τρόπο εγγραφής συνδρομητών και το ύψος της συνδρομής, αποτείνεστε παρακάτω:

Τηλ. (+357) 22556001, Fax (+357) 22556100, E-mail: chrysonat@cna.org.cy