Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) konuşan kaynaklar, Gazze'ye insanî bir deniz koridoru oluşturma çalışmalarının çok ileri bir aşamada olduğunu ve yakında gelişmeler olacağını umduklarını ifade etti.

 

Yetkili kaynaklara göre, "Kıbrıs üzerinden Gazze'ye bir deniz insanî koridoru oluşturulması konusunda çok ileri bir aşamadayız." Kaynaklar, konu hakkında yakında yeni gelişmelerin gündeme geleceğini belirtti

 

Bugün ilerleyen saatlerde, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides'in, insanî yardım koridorunun açılışının bir parçası olarak Gazze'ye insanî yardım göndermek için mevcut alt yapıyı incelemek üzere Larnaka limanına ve Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nin (JRCC) tesislerine gitmeleri bekleniyor. 

 

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ordusuna Gazze kıyılarında gıda, su ve ilâç sevkiyatı alabilecek geçici bir iskele kurma talimatı verdiğini açıkladı.

 

İnsanî ve iklim krizleriyle karşı karşıya kalan topluluklara yemek sağlayan uluslararası sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen, Gazze'de bir deniz insanî koridoru açma çabalarında yer almak için Kıbrıs'ta seferber olduğunu sosyal medyadan duyurdu. Gıdanın, ihtiyacı olan Filistinlilere ulaşmasını sağlamak için Birleşik Arap Emirlikleri, Open Arms ve uluslararası toplumla birlikte çalışmalar yürütüyor.

 

KHA/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı