Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, salı akşamı Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve görüşmenin özel konusu Lübnan'dan artan Suriyeli göçmen akını oldu.

Anorthosis tarafından 25 Mart ve 1 Nisan'ın yıldönümleri dolayısıyla Larnaka'daki Antonis Papadopoulos Stadyumunda düzenlenen etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Christodoulides, Avrupa Birliği'nin (AB) Lübnan'a ve Suriyeli göçmenlere ev sahipliği yaptığı için önemli miktarda mali yardım sağladığını söyledi.

AB'nin Lübnan'a daha fazla mali yardımda bulunma arzusunda olduğunu ifade eden Cumhubaşkanı Christodoulides, bunun gerçekleşebilmesi için Lübnan'ın da göçmenlerin Lübnan’ı terk edip Kıbrıs’a gelmelerine izin vermemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“Göç konusunda bir kriz durumundayız.” diyen Cumhurbaşkanı Christodoulides, içeride birçok çalışma yapıldığını, ilk kez gelenlerden daha fazlasını sınır dışı etmeyi başardığı yasa dışı ve düzensiz göçmenlerden bahsettiğini söyleyerek, uluslararası korumaya ihtiyaç duyanlardan bahsetmediğini belirtti. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bu durumla devam edemeyeceğini söyleyen Christodoulides, içerideki durumu kontrol altına almak için yapılması gereken her şeyin yapıldığını ve sorunun dışarıda olduğunu, bu nedenle Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in kişisel müdahalesini istediğini sözlerine ekledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı