1-2 Haziran hafta sonu, 150'den fazla sporcunun katılımıyla "0-2000 Challenge" isimli bisiklet tırmanma yarışı düzenlenecek. Bu etkinlikte sporcular, deniz seviyesinden başlayarak Kıbrıs’ın en yüksek noktasına tırmanacak.

Organizatörler tarafından yapılan basın açıklamasına göre, aynı gün içerisinde yeni başlayan bisikletçiler için "0-1000 Challenge" adlı daha kısa bir tırmanma yarışı da gerçekleştirilecek. Bu yarışın bitiş noktası 59,6 km sonra Pera Pedi olacak. Ayrıca, organizatörlerin daveti üzerine beş bisikletçi ilk defa bir Gravel Race denemesi yapacak.

Kıbrıs'ta yaşayan bisikletçilerin yanı sıra Almanya, Rusya, Birleşik Krallık, Belarus, Ukrayna, Moldova, İtalya, Slovakya, Yunanistan, ABD ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkeden katılımcıların bulunacağı vurgulanıyor.

Yarış, 12. kez Activate Cyprus tarafından organize ediliyor ve 16. Trodos Spor Festivali programına dâhil edilmiş durumda.

Etkinlik, cumartesi günü saat 07.15'te Lemesos Molos'tan başlayacak ve zaman ölçümü Kouri Barajı'ndan itibaren yapılacak. Yarışmacılar, Pera Pedi ve Platres gibi adanın güzel köylerini içeren bir rota boyunca 73,8 km tırmanarak yaklaşık 2000 metre yükseklikteki Olympus zirvesine ulaşacak.

Pazar günü (2 Haziran) saat 09.30'da Kalopanagiotis'ten başlayacak 23,4 km’lik etap, Mutullas, Lemythou ve Prodromos’tan geçerek bisikletçilerin Olympus zirvesine varmalarını sağlayacak.

Her iki gün de saat 12.45'te Trodos Meydanında ödül törenleri düzenlenmesi planlanıyor.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı