Kadın Millî Tenis Takımı, Moldova'da düzenlenen "Billie Jean King Cup" Dünya Kupası Avrupa Bölgesi C Grubunda galibiyetle başladı.

Kıbrıs Tenis Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, C Grubunda San Marino'yu 3-0 mağlup eden Millî Takım, Kişinev'de yarışan toplam 11 Mîllî Takım arasında B Grubuna yükselmek yolunda vize almak için ilk adımı attı. Millî takım çarşamba günü Arnavutluk ile karşılaşacak.

Günün ilk karşılaşması, Daria Freeman için Talinda Jiardi karşısında, antrenmandan daha kolay geçti. Freeman maçı set vermeden 2-0 aldı, 47 dakikalık toplam oyun süresi ve kazanılan 50-14'lük sayı daha fazla analize gerek bırakmıyor.

Raluca Serban, Silvia Alletti ile herhangi bir zorluk yaşamadan karşılaştı ve her iki seti de 58 dakika içinde 6-2 ve 6-1 ile kolayca kazandı. Karşılaşmadaki toplam sayılar 54-25 Raluca lehineydi.

Maçın sonucunun belli olmasıyla çiftler müsabakası sınırlı bir ilgi gördü; ancak Maria Constantinou ve Cleo Maria Ioannou çifti Georgia Benedetti ve Emma Peliziaoni çifti karşısında ilk sette 4-1 öne geçti. Bu noktada yağmur nedeniyle karşılaşmaya birkaç saat ara verildi. Yeniden başlayan karşılaşmada Kıbrıslı ikili, 51 dakika süren maçta set kaybetmeden rahat bir şekilde 2-0 kazandı sağladı.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı