Birleşik Krallık Kıbrıs Ulusal Federasyonu, perşembe günü yapılacak Britanya parlamento seçimlerinde oy kullanma hakkı olan Kıbrıslı yurttaşlara sandık başına gitmeleri çağrısında bulundu.

Federasyon ilgili açıklamasında, "Seçim günü sesinizi duyurun, oy kullanma hakkınızı sandıkta kullanarak, aile ve arkadaşlarınıza da aynı şeyi yapmalarını hatırlatın" dedi.

Federasyon Başkanı Christos Karaolis, "Birleşik Krallık’taki Kıbrıslılar, Britanya yaşamının her alanına katkıda bulunmuşlardır ve bizim görevimiz, ülkenin geleceğinde söz sahibi olmamızı sağlamaktır. Bizim durumumuzda, Birleşik Krallık'ın özgür ve birleşik bir Kıbrıs için müzakerelerin yeniden başlamasında öncü bir güç olabileceği bir gelecek bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Açıklamada şunlara dikkat çekildi: "Birçok aday, Kıbrıs'a parlamento ziyaretleri gerçekleştirmiş, parlamentoda Kıbrıs hakkında sorular sormuş ve konuşmalarda bulunmuş, topluluk etkinliklerinde yer almış, özgür ve birleşik bir Kıbrıs için aktif desteklerini göstermiş, aynı zamanda Türk işgaline karşı çıkmışlardır. Bu adaylardan birçoğu ayrıca Kıbrıs için Taahhüt Kartını imzalamıştır. Bizi destekleyenleri desteklemeyi düşünmenizi öneririm. Kıbrıs topluluklarının oy kullanması çok önemlidir, çünkü oyumuz sesimizdir!"

Toplamda, tüm partilerden yaklaşık 100 milletvekili adayı Kıbrıs için Taahhüt Kartını imzaladı. Federasyon'un Taahhüt Kartını kabul eden adaylar, Güvenlik Konseyi kararlarına ve Avrupa müktesebatına dayalı çözüm görüşmelerinin yeniden başlatılmasına destek verme sözü veriyorlar.

Taahhüt Kartı ayrıca, adayları Kıbrıs ile ilgili kararların uygulanması ve zedelenmemesi, Londra-Ankara serbest ticaret anlaşması yoluyla sahte devletin Birleşik Krallık tarafından tanınmaması ve Kıbrıs-Birleşik Krallık arasındaki ikili stratejik iş birliğinin güçlendirilmesi için çalışma taahhüdünde bulunmaya zorluyor.

Federasyon ayrıca, üç büyük partinin (Muhafazakârlar, İşçi Partisi, Liberal Demokratlar) BM parametreleri temelinde Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik desteklerini hatırlatıyor.

Son olarak Federasyon, 20 Temmuz'da (saat 18.30’da) Londra'daki Türk Büyükelçiliği önünde düzenlenecek istilânın ve 50 yıldır devam eden işgalin kınanması için protesto gösterisine katılım çağrısında bulundu.

KHA/AG/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı