Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, hükûmetin hedefinin ülkede istikrarlı ve sağlıklı bir mali ortam yaratılması olduğunu vurguladı.

Lefkoşa'da perşembe günü öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Kıbrıs iş dünyasının üyeleriyle gerçekleştirilen Yuvarlak Masa Toplantısının başında yaptığı konuşmada, “Sizi en yakın ortaklarımız olarak kabul ediyoruz. Kıbrıs iş dünyası, ekonominin zaman içinde gelişmesinde ve aynı zamanda ülkemizi dünyanın önde gelen ülkelerinden biri hâline getirmek için ‘Vizyon 2035’in uygulanmasında bir kahramandır” dedi.

Zaman içinde ekonomiye yönelik yaklaşımdan söz eden Cumhurbaşkanı Christodoulides, Vizyon 2035’in hayata geçirilmesi gerektiğini, her hükûmet değişikliğinde ekonomideki vizyonun değiştirilmemesi gerektiğini çünkü bunun ciddiyetsizliğin bir işareti olacağını belirtti.

İş çevrelerinin sahip olduğu zorlukları çok iyi bildiklerini, bunların aynı zamanda kendilerinin de zorlukları olduğunu, zorluklarla başa çıkmak için birlikte çalışmak gerektiğini ifade etti.

Toplantıya Bakanlar Kurulu üyelerinin yanı sıra Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası, Kıbrıs İşveren ve Sanayiciler Federasyonu, Bankalar Birliği ve Kıbrıs Profesyonel Esnaf ve Esnaf Konfederasyonu katıldı.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı