Hükûmeti Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ABD’nin Vize Muafiyet Programına katılması için gerekli ön koşulları karşılamayı amaçlayan bir yasa tasarısını perşembe günü Temsilciler Meclisi Genel Kuruluna sundu.

19 Haziran’da Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan yasa tasarısı, Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı’na tasarıyı yasalaşmak üzere Temsilciler Meclisine sunma yetkisi verdi.

Tasarıyla, Anayasa’nın 169.2 maddesi uyarınca Kıbrıs ve ABD hükûmetleri arasında seyahat bilgileri iş birliğine ilişkin anlaşma onaylanacak.

17 Haziran 2024'te Washington’da imzalanan anlaşma, iki ülke arasında seyahat bilgilerinin değerlendirilmesi, gözden geçirilmesi ve paylaşılması konusunda iş birliği için bir çerçeve oluşturuyor; uluslararası seyahat eden ve ilgili ülkelerden herhangi biri için güvenlik tehdidi oluşturabilecek belirli kişileri belirlemek için risk değerlendirmeleri geliştirmeyi de amaçlıyor.

Vatandaşlarının ABD’ye giriş için vizeye ihtiyaç duyduğu Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkeler, Kıbrıs, Romanya ve Bulgaristan’dan oluşuyor.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı