İçişleri Bakanı Constantinos Ioannou, 1974 darbesi ve Türk işgali sırasında hayatını kaybedenler için pazar günü Selanik'te düzenlenecek olan ulusal anma töreninde ana konuşmacı olacak.

İçişiler Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Ioannou cuma günü Selanik'e hareket etti. Darbe ve ardındaki Türk işgalinin yıl dönümlerinin anılmasında hükûmeti temsil edeceği belirtildi.

Selanik ziyareti kapsamında Ioannou, 6 Temmuz 2024 Cumartesi günü Serez'deki Kıbrıs'ın Hayatını kaybetmiş ve Kayıp Savaşçıları Meydanı'nda düzenlenecek bir etkinliğin yanı sıra Vergina, Imathia'daki Kıbrıslı Savaşçılar Korusu'nda düzenlenecek anma törenine katılacak.

İçişleri Bakanı son olarak Kalamaria'daki Kıbrıs Trajedisi Kurbanları Koruluğunda sembolik ağaç dikimine katılacak ve Kalamaria Belediyesi tarafından Helenizm Meydanında düzenlenen ana etkinlikte konuşma yapacak.

Bakan Selanik'te bulunduğu süre zarfında; Selanik, Serez ve Kalamaria'nın yerel liderlerinin yanı sıra Kuzey Yunanistan'daki Kıbrıslı göçmenlerin örgütlü gruplarıyla da temaslarda bulunacak.

Ioannou 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü Kıbrıs'a dönecek.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı