Kıbrıs, Temmuz sonu- Ağustos ayının ilk 11 gününde yapılacak olan Paris 2024 Olimpiyatlarında üç atlet tarafından temsil edilecek.

Kıbrıs Amatör Atletizm Federasyonuna göre, Dünya Atletizm Federasyonu pazar günü her etkinlikte mevcut yerleri dolduran atletlerin nihai listelerini yayımladı ve bunlar arasında yüksek atlamada Elena Koulichenko, 100 metre ve 200 metrede Olivia Fotopoulou ve 110 metre engellide Milan Trajkovic bulunuyor.

Trajkovic için bu, 2016'da 7’nci Olimpiyat şampiyonu olarak Olimpiyatlara üst üste üçüncü katılımı olacak ve bu yıl da 2021'de Tokyo'da olduğu gibi Kıbrıs Olimpiyat delegasyonunun bayrak taşıyıcısı olma şansına sahip olacak.

Koulichenko ve Fotopoulou içinse bu, sporun en büyük spor etkinliğine ilk katılımları olacak ve Paris'e kariyerlerinin en iyi performanslarını sergilemeyi hedefleyerek gidecekler.

Kıbrıs Amatör Atletizm Federasyonu; Elena Koulichenko, Olivia Fotopoulou ve Milan Trajkovic ile antrenörleri Antonis Giannoulakis, Ryan Bailey ve Costas Vogiatzakis'i tebrik ederek, başarılar dilerken, olimpiyatların dışında kalan diğer sporculara ise sevgi ve desteklerini iletti.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı