Demokratik Seferberlik Partisi DISY lideri ve Meclis Başkanı Annita Demetriou, bugün Atina'da Yunanistan  Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile Kıbrıs meselesindeki gelişmeleri ele aldı.

Demetriou ayrıca Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias ile de görüştü.

Yunanistan Başbakanlık Kontu Maksimou Sarayından yapılan açıklamaya göre, Mitsotakis ile görüşmesinde, Türk işgalinin 50. yıl dönümünün gölgesinde Kıbrıs meselesindeki son gelişmeler, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel  Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar'ın yakında üstleneceği girişimler ve yeni Avrupa döngüsünün başlaması vesilesiyle Avrupa Birliği'ndeki gelişmeler ele alındı.

Görüşmeye ayrıca Serez Milletvekili ve Yeni Demokrasi Partisi Uluslararası İlişkiler Sekreteri Tasos Hadjivasiliou, Yunan Başbakanı'nın Diplomatik Ofis Müdürü Anna-Maria Boura ve Kıbrıs Temsilciler Meclisi Dış ve Avrupa İşleri Komitesi Başkanı Milletvekili Haris Georgiadis de katıldı.

Öte yandan, Demetriou'nun Dendias ile görüşmesinde bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları ele alındı. Ayrıca, Dendias'ın X'teki paylaşımında belirttiği gibi, dün Kıbrıs'a yaptığı ziyaretin ardından Demetriou'yu Yunanistan ve Kıbrıs arasındaki mükemmel savunma ilişkileri ve bunları daha da geliştirme girişimleri hakkında bilgilendirdi.

Dendias paylaşımını şöyle sonlandırdı: "Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Uluslararası Hukuk ve Deniz Hukuku kurallarına ve Türk askeri işgalini sona erdirme mücadelesine bağlılığını teyit ettik."

KHA/AZ/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı