Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Maria Panayiotou ve Britanya Egemen Üsleri Komutanı Hava Korgeneral Peter Squires, Kıbrıs’ta artan yangınlara ortak müdahale vesilesiyle Kıbrıs Cumhuriyeti ve Britanya Egemen Üsleri itfaiye güçleri arasındaki yakın iş birliğini övdüler.

 

Üslerden yapılan açıklamaya göre, Britanya Egemen Üsleri İtfaiye Teşkilatınım hâlihazırda mevsim ortalamasının üzerinde bir sayı olan 13 büyük yangına müdahale etmek üzere göreve çağrıldı ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kara ve hava itfaiye güçleriyle yakın iş birliği içinde çalıştı.

 

Açıklamada “Kurak geçen kış ve haziran ayından bu yana 40 santigrat dereceyi aşan rekor sıcaklıkların ardından Üsler, Kıbrıs'taki tüm yangın söndürme çabalarına kesintisiz iş birliği içinde katılıyor” denildi.

 

Vasa ve Asgata köyleri arasındaki orman yangını için 25 Nisan'da yapılan ilk büyük çağrıdan bu yana, Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) Akrotiri 84’üncü Filo helikopter ekibi ve Britanya Egemen Üsleri İtfaiye Teşkilatının neredeyse her hafta Kıbrıs Cumhuriyeti'nin itfaiyecileriyle birlikte çalıştığı kaydedildi.

 

Yapılan açıklamaya göre; Tarım, Kırsal Kalkınma ve Çevre Bakanı Panayiotou da Kıbrıs Cumhuriyeti ve Britanya Egemen Üsleri İtfaiye Teşkilatı arasındaki önemli iş birliğini vurguladı ve komşu ülkelerin adadaki yangınlara müdahale konusundaki dayanışmasının altını çizdi.

 

KHA/ARM/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı