Kıbrıs Haber Ajansının (KHA) edindiği bilgilere göre, Kıbrıs'taki havaalanları, Microsoft ile bağlantılı bir yazılım nedeniyle dünya çapında, bankalar, havayolu şirketleri, medya araçları ve diğer kamu hizmetlerinde büyük sorunlara yol açan teknik sorunlardan etkilenmedi. Ancak hava yolu şirketleri, küresel sorunlar nedeniyle uçuşlarının etkilenebileceğini kaydediyor.

Kıbrıs'taki havaalanları, birçok hava yolu şirketinin yaşadığı teknik sorunlardan etkilenmiyor. Ancak, aynı bilgilere göre, Kıbrıs havaalanlarındaki sorunlar nedeniyle değil, diğer ülkelerdeki hava yolu şirketlerinin uçuş programlarında yapılan değişiklikler nedeniyle uçakların varışında bazı gecikmeler yaşanabilir.

AEGEAN Hava yolu Şirketi, yaptığı açıklamada, "Uluslararası basında da belirtildiği gibi, antivirus sağlayıcı sistemdeki sorunlar nedeniyle dünya genelinde hava taşımacılığında problemler yaşanıyor, ancak operasyonel faaliyetlerimiz büyük ölçüde etkilenmemiştir," ifadesini kullandı. Açıklamada ayrıca, "Sorunların küresel zincirdeki etkileri ve destek sistemlerindeki sorunlar nedeniyle sitemizde bazı hizmetler etkilenmiş olup, bazı uçuşlarımızın faaliyetleri etkilenmiş havaalanlarına yönlendirilmesi gerekebilir. Yolcularımız şirketimizin tüm resmî kanallarından bilgi edinebilir" bilgisi de yer aldı.

Ryanair Hava Yolu Şirketi, "Şu anda, kontrolümüz dışındaki küresel bir bilişim sistemi kesintisi nedeniyle tüm ağda aksaklıklar yaşıyoruz. Tüm yolcularımıza, planlanan kalkış saatlerinden en az 3 saat önce havaalanına gelmelerini öneriyoruz" açıklamasını yaptı.

Wizz Air Hava Yolu Şirketi de yaptığı açıklamada, "Küresel bilişim sistemlerinin kesintisi nedeniyle devam eden olası aksaklıklar beklenmektedir. Tüm hava yolu şirketleri gibi, Wizz Air de aşırı teknik zorluklarla karşı karşıya. Wizz Air müşterileri, dünya genelinde web sitesi ve mobil uygulama hizmetlerinde geçici kesintilerle karşılaşabilir" ifadelerine yer verdi. Hava yolu şirketi ayrıca, tüm yolcularına uçuşlarından en az 3 saat önce havaalanına gelmeleri tavsiyesinde bulundu.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı