Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, perşembe günü yaptığı açıklamada, Yunanistan ve Kıbrıs arasında imzalanacak olan kültürel iş birliği anlaşmasının, iki ülke arasındaki güçlü kültürel bağları daha da güçlendireceğini belirtti.

Kıbrıs'a resmî bir ziyarette bulunan Mendoni, Mazotos köyündeki Kostas Argyrou Müzesi'nde "Kassialos: Işıktan Gölgeye" adlı sergiyi ziyaret etti. Ziyaretinde, Kıbrıslı mevkidaşına daveti için teşekkürlerini iletti.

Yunan Bakan, Kıbrıs'ı ziyaret etmenin Yunanistan'ın derin ilişkiler paylaştığı bir ülkeyi ziyaret etmek gibi olduğunu belirterek, adayı Yunanların sevdiği ve onurlandırdığı bir yer olarak nitelendirdi.

Anlaşmanın, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis tarafından ifade edilen siyasî iradenin bir sonucu olduğunu hatırlatan Mendoni, Kıbrıslı Bakan Kassianidou ile anlaşmayı eyleme dönüştürme sözü verdi.

Kassianidou ise yakın zamanda Yunanistan'a yaptığı ziyarette kendisine gösterilen misafirperverliği iade fırsatı bulduğunu ifade etti.

Kıbrıs Kültür Müsteşarı Vasiliki Kassianidou ve Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, 23 Ağustos Cuma günü Yunanistan ve Kıbrıs arasında hükûmetlerarası bir kültürel iş birliği anlaşması imzalayacaklar.

"Kassialos: Işıktan Gölgeye" sergisi, Kıbrıs'a yönelik Türk işgalinin 50. yıl dönümü münasebetiyle düzenleniyor ve naif ressam Michael Kashalos'un mirasını sanatseverlerle buluşturuyor.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı