Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis yaptığı yazılı açıklamada, BM kararları, bugüne kadarki müzakerelerde kaydedilen ilerleme ve AB'nin ilke ve değerleri temelinde müzakerelerin kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini vurguladı. Letymbiotis, bu çerçeve dışında kalan hiçbir öneri veya talebin Kıbrıs Rum tarafı veya uluslararası toplum tarafından kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

 

Letymbiotis, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides'in daha önce de belirttiği gibi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile sürekli temas ve iletişim hâlinde olduğunu ifade etti. Tek amacın, BM kararları, bugüne kadarki müzakerelerde elde edilen kazanımlar ve AB'nin ilke ve değerleri temelinde müzakerelerin kaldığı yerden yeniden başlatılması olduğunu sözlerine ekledi.

 

Letymbiotis, bu çerçeve dışında kalan hiçbir şeyin Kıbrıs Rum tarafı veya uluslararası toplum tarafından kabul edilemeyeceğinin defalarca vurgulandığını hatırlattı.

 

Hükûmet Sözcüsü son olarak, Cumhurbaşkanı'nın, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin girişiminin başarılı olması için samimi bir siyasi iradeyle elinden gelen her türlü çabayı gösterdiğini belirtti. 

 

KHA/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı