Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu Direktörü Viktoras Papadopoulos, Avrupa Birliği Konseyi'nin nisan ayı sonuç bildirgesinin gayet açık olduğunu ve AB-Türkiye ilişkilerini Kıbrıs sorununda kaydedilecek ilerlemeye bağladığını söyledi.

 

Papadopoulos, Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın önümüzdeki hafta Brüksel'de düzenlenecek AB Dışişleri Bakanları toplantısına katılacağına ve Ankara'nın bunun Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin iyileşmesi yolunda atılmış bir adım olmasını umduğuna dair Türk Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamalarına atıfta bulundu.

 

Papadopoulos,  "Türkiye, AB-Türkiye ilişkilerinin yeniden canlandırılmasını ve genişletilmesini istiyorsa ve Türk Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün bahsettiği her şeyi gerçekten arzuluyorsa, Avrupa Konseyi'nin nisan ayı sonuçları gayet açıktır ve AB-Türkiye ilişkilerini Kıbrıs sorununda kaydedilecek ilerlemeye açıkça bağlamaktadır. Dolayısıyla, işte fırsat" dedi.

 

Papadopoulos, Fidan'ın da katılacağı Brüksel'deki gayriresmî Dışişleri Bakanları toplantısında, Kıbrıs Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos'un Türk mevkidaşının da huzurunda bu hususların altını çizme fırsatı bulacağını da sözlerine ekledi.

 

Papadopoulos, "Nisan ayı sonuçlarında, AB-Türkiye ilişkilerinin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çabalara bağlanmasının yanı sıra, bu ilişkilerde kaydedilecek herhangi bir ilerlemenin kademeli, orantılı ve geri döndürülebilir olması gerektiği de açıkça belirtilmektedir" dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu Direktörü, AB-Türkiye ilişkilerinin iyileştirilmesi ve Türkiye'nin talep ettiği hususların ancak bu çerçevede ele alınabileceği vurgusuyla sözlerini tamamladı. 

 

KHA/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı