Larnaka Turizm Geliştirme ve Tanıtım Şirketi (ΕΤΑP), Erasmus+ (2021-2027) kapsamında uluslararası mesleki staj uygulamalarını destekleyen "Go for Vet in Erasmus+" adlı Avrupa projesinde Kıbrıs ortağı olarak yer alıyor. Proje yakında tamamlanacak.

Polonya, Yunanistan ve Finlandiya'dan ortakların katılımıyla gerçekleşen proje, Meslekî Eğitim ve Öğretim (VET) sağlayıcılarının kapasitesini güçlendirmeyi hedefliyor. ΕΤΑP tarafından yapılan açıklamada, projenin "turizm ve otelcilik sektörü de dâhil olmak üzere dört sektör için yeni öğrenme anlaşması programları geliştirmeye ve uygulamaya" odaklandığı belirtildi.

Proje kapsamında, "çeşitli engellilik türlerini ele alan ve iletişimde açıklık ve kapsayıcılık için yol gösterici ilkeler ile projede ele alınan sektörlerde uygun pozisyonlar ve roller için öneriler içeren" kapsamlı bir rehber hazırlandı.

Açıklamada, "ΕΤΑP Larnaka, rehberi temel alarak, işitme engelli bir birey için Larnaka'daki bir otelde staj programı düzenledi. Bu staj programı son derece başarılı oldu, işitme engelli bireylerin otelcilik sektöründe çalışma yetenekleri hakkındaki mitleri ve klişeleri yıktı ve turizm sektöründe engelli bireyler için daha fazla fırsatın önünü açtı" denildi.

Proje ortakları arasında Zespol Szkol Ponadpodstawowych (proje lideri, Polonya), Dobre Kadry Araştırma-Eğitim Merkezi (Polonya), ΕΤΑP Larnaka (Kıbrıs), Vatandaşların Sürdürülebilir Kalkınma ve Sağlık Enstitüsü (Yunanistan) ve Ankkapurha kültür vakfı/Anjala Gençlik Merkezi (Finlandiya) yer alıyor.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı