Baf Belediyesi Kültür Komitesi Başkanı, "Pafos Afrodit Festivali" gibi uluslararası çapta etkinliklerin, Kıbrıs'ın sanatın çeşitli alanlarında yüksek kaliteli organizasyonlar düzenleme gücüne ve potansiyeline sahip olduğunu kanıtladığını belirtti.

Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) konuşan Baf Belediye Meclisi Üyesi ve Kültür ve Eğitim Komitesi Başkanı Yorgos Pitros, bu tür organizasyonların Kıbrıs'a uluslararası kültür haritasında kalıcı ve belirgin bir yer kazandırdığını söyledi.

Pitros, "Pafos Afrodit Festivali" gibi etkinliklerin, tüm vatandaşlar için müzik, tiyatro ve edebiyatı bir araya getiren ve ülkemizde sıklıkla karşılaşılmayan bir sanat formunun tadını çıkarmak için eşsiz bir fırsat sunduğunu da sözlerine ekledi.

Bu tür benzersiz performanslar aracılığıyla halkın müziğin ve tiyatronun güzelliğini ve karmaşıklığını keşfetme ve kültürel mirasımızın en ikonik anıtlarından biri olan Baf Orta Çağ Kalesi'nin fonunda büyüleyici sanat ve kültür geceleri yaşama şansına sahip olduğunu kaydetti.

Pitros, "Baf Afrodit Festivali"nin, son olarak Eylül 2019'da gerçekleştirilen organizasyonun ardından beş yıl sonra, 6 ve 7 Eylül'de saat 19.30'da Baf Orta Çağ Kalesi Meydanı'nda dünya opera repertuarının en önemli eserlerinden biri olan Giuseppe Verdi'nin "La Traviata" operasını sunarak, kalitesi ve kapsamıyla ülkemizin önde gelen bağımsız kültür etkinliği ünvanını doğrulamak için geri döndüğünü belirtti.

Etkinliğin kurucusu ve sahibi olan Baf Afrodit Festivali Kıbrıs şirketinin 1998 yılında kurulduğunu ve 2015 yılından bu yana şirketin tek hissedarı ve yöneticisi olan Baf Belediyesi'nin, Carmen, Tosca, Il Trovatore, Don Giovanni, Otello, Macbeth ve diğerleri gibi en önemli operaların bazılarını sunduğunu da sözlerine ekledi.

Pitros ayrıca, bu büyük prodüksiyonun, Gürcistan'ı ilk kez Baf Afrodit Festivali ile buluşturan Tiflis Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirileceğini ve performansa Kıbrıs Senfoni Orkestrası'nın da eşlik edeceğini vurgulayarak, etkinlikte Kıbrıs'ın da belirgin bir şekilde temsil edileceğini söyledi.

KHA/KP/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı