Ada’da temaslarda bulunmakta olan Suudi Arabistan Ulaştırma ve Lojistik Hizmetler Bakanı Saleh Bin Nasser Αl-Jasser pazartesi günü Limasol Limanı'ndaki çok amaçlı terminalin işletmecisi DP World Limassol’u ziyaret etti. Ziyaret sırasında ortak konulardaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusu ele alındı.

Ulaştırma, Bayındırlık ve İletişim Bakanı Alexis Vafeades ve Denizcilik Müsteşarı Marina Hadjimanoli konuk yetkiliye ziyaret sırasında eşlik ettiler ve yapılan görüşme sırasında Kıbrıs ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi amacıyla bir dizi adım görüşüldü.

Kıbrıs’a yaptığı ziyaret hakkında memnuniyetini ifade eden Αl-Jasser Kıbrıslı yetkililere yapılan görüşmeler sırasında bir dizi alanda iş birliği kurulması imkânlarının ele alındığını belirtti.

Konuk Bakan, yaptığı açıklamada, iki ülkenin hâlihazırda uluslararası toplumda taşımacılık alanında güçlü bağlara ve yakın iş birliğine sahip olduğunu ve iki ülkenin Uluslararası Denizcilik Örgütü ve diğer uluslararası kuruluşlar seviyesinde iş birliğinde bulunduğunu belirtti.

Denizcilik alanıyla ilgili ortak konulardaki yapıcı tartışmalara değinen Bakan Saleh Bin Nasser Αl-Jasser ikili Mutabakat Zaptının imzalanması amacıyla yapılan istişarelerin başarıyla tamamlanmasını beklediğini söyledi. Bakan Kıbrıs ve Suudi Arabistan arasındaki doğrudan uçuş gerçekleştirilmesi konusundaki çabalara da değindi.

Ulaştırma, Bayındırlık ve İletişim Bakanı Alexis Vafeades ise yaptığı açıklamada, Suudi Arabistanlı Bakana gösterdiği ilgi için teşekkürlerini ifade ederek Suudi Arabistan’dan gelen ekibinin Limasol limanının verdiği hizmetler ve mevcut alt yapıları hakkında bilgilendirildiğini söyledi.

Lefkoşa’da konuk yetkili ile yapılan görüşme hakkında konuşan Kıbrıslı Bakan, görüşmenin posta hizmetleri; ortak zorluklar ve iki ülke arasındaki iş birliğinin bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalarına odaklandığını belirtti.

Denizcilik Müsteşarı Marina Hadjimanoli ise Kıbrıs ve Suudi Arabistan arasındaki iş birliğinin daha güçlendirilmesini diledi ve yapılan görüşmeyi “yapıcı” olarak niteledi.

 

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı