Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, yolsuzluk ve elektrik maliyetinin hükûmetin iç politikasında ele alması gereken en ciddi iki sorun olduğunu belirtti.

Vatandaş Komiserliği Ofisi tarafından pazar günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen ‘Yolsuzluk, Genç Siyasi Faaliyetlerin Önündeki en Büyük Engel” konulu Katılımcı ve İstişareli Demokrasi Konferansında konuşan Cumhurbaşkanı, Kıbrıs’ın imajını değiştirmek için yeniden markalaşma çabalarına başlamak üzere bütçede ilk kez önemli bir miktar ayrılması yönünde bir hüküm olduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, demokrasiyle ilgili konularda yapılması planlanan bir dizi konferansın ilki  olan konferansta, Kıbrıs’ın yolsuzlukla mücadelede örnek bir ülke olabileceğine inandığını vurguladı.

Bu nedenle, yolsuzlukla ilgili davalara devam etmek üzere FBI yetkililerinden oluşan bir ekibi Kıbrıs’a davet ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı, Kıbrıs'taki soruşturma makamlarının kendisine davaların daha hızlı ilerlemesi için uzman personelin beş kişiden 25-30 kişiye çıkarılması gerektiğini bildirdiğini kaydetti.

Hükûmetin 25-30 kişiyi işe almaya devam etmesi hâlinde, prosedürün 2027’de tamamlanabileceğini, bu nedenle bir seçenek olmadığını, önceliğin bununla mücadele etmek olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Christodoulides, ABD makamlarının yanıtından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ilerleme kaydedilmekte olduğunu bildirdi.

Kıbrıs’ın yeniden markalaşması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı, ülke için uluslararası alanda var olan imajı değiştirmeyi hedefleyerek ilk kez devlet bütçesinde önemli bir miktar için bir hüküm bulunduğunu, ülkeyi yeniden markalaştırmak için büyük bir çaba başlatıldığının altını çizdi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı