Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou pazartesi günü Mısır Arap Cumhuriyeti Büyükelçisi Amr Mohsen Hamza'yı Kıbrıs'taki görev süresini tamamlaması vesilesiyle kabul etti.

Temsilciler Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Hamza, Mısır'ın Kıbrıs sorunundaki ilkeli duruşunu bir kez daha teyit etti ve ülkesinin bu temelde Kıbrıs'a desteğinin devam edeceği konusunda Meclis Başkanı'na güvence verdi. Büyükelçi Hamza ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliği ile diyalog ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla Mısır'a sağladığı destekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Demetriou ise, Büyükelçi Hamza'ya görev süresi boyunca  Mısır Büyükelçiliği ile Temsilciler Meclisi arasındaki sorunsuz iş birliği ve iki ülke arasındaki ilişkilerin özellikle parlamento düzeyinde daha da güçlendirilmesine yaptığı önemli katkılardan dolayı teşekkür etti.

Meclis Başkanı, Mısır'ın Kıbrıs sorununa ilişkin ilkeli duruşu ve ilgili Birleşmiş Milletler kararları temelinde çözüm çabaları ile Mısır'ın uluslararası ve bölgesel örgütler çerçevesinde Kıbrıs'a uzun süredir verdiği destek için de derin takdirlerini ifade etti.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı