Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Olimpiyat ve Paralimpik oyunlarına katılan tüm Kıbrıslı sporcuları desteklemek için belirli kararlar aldığını açıkladı.

 

Paris oyunlarında yarışan tüm sporcular ve antrenörlerinin onuruna pazartesi akşamı bir akşam yemeği veren Christodoulides, onların yurt dışında Kıbrıs’ın en iyi elçileri olduklarını söyledi; katılımları ve sıkı çalışmalarından dolayı onlarla gurur duyduğunu belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Christodoulides, onların endişelerini ve isteklerini dinlemeye hazır olduğunu ve Kıbrıs Spor Örgütünün Profesyonel Rehabilitasyon Programına derhâl kabul edilmeleri için karar alındığını ve tüm önceki ön koşulların iptal edildiğini bildirdi.

 

Erkek ve kadın sporcular arasında herhangi bir ayrımcılık yapılmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, bir Paralimpik Merkezi kurma kararı alındığını duyurdu; Olimpiyat ve Paralimpik oyunlarında yarışan sporcular için ücretsiz faydaların aynı olacağını kaydetti.

 

Nikos Christodoulides bundan başka hükûmetin Kıbrıs Üniversitesinde ve Yunanistan’daki üniversitelerde okumak isteyen Kıbrıslı sporcular için daha fazla kontenjan açılmasını isteyeceğini duyurdu.

 

KHA/MG/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı