Kıbrıs ve Çin, adalet alanında ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda anlaştı

Salı günü Lefkoşa’da, Hukuk Dairesinde yapılan toplantıya Hukuk Servisi başkanları, Başsavcı ve Başsavcı Yardımcısı George Savvides ve Savvas Angelides, Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Marios Hartsiotis ile Çin Halk Cumhuriyeti Başsavcı Yardımcısı Chen Guoqing ve Çin’den yetkililer, Çin eyaletlerinden iki başsavcı ve Çin’in Kıbrıs Büyükelçisi Liu Yantao katıldılarç

Hukuk Dairesi’nden yapılan basın açıklamasına göre toplantıda, iki ülke arasında adalet alanında iş birliği ve savcılık sisteminin işleyişinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Başsavcı Savvides, Kıbrıs Başsavcısının rolü, sorumlulukları ve yetkileri hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Toplantıda özellikle siber suç, çocuk pornografisi ve internette yanlış bilginin yayılmasıyla mücadele ele alındı.

Çin Başsavcı Yardımcısı Chen de toplantıda, Kıbrıs ile ülkesi arasındaki geleneksel yakın ilişkileri öven bir konuşma yaptı; ayrıca, 70.000’i savcı olmak üzere 220.000 personel çalıştıran Çin Savcılık Dairesi’nin görevlerini anlattı.

Chen özellikle mal varlıklarının dondurulması ve müsadere konularında iki ülke arasındaki adli iş birliğinin önemini vurguladı ve Kıbrıslı yetkilileri 2025’de Çin Savcılık Dairesini ziyaret etmeleri için ülkesine davet etti.

 

Toplantıda, ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve iki ülke arasında çeşitli düzeylerde ziyaretlerin karşılıklı yapılması konusunda mutabakata varıldı.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı