Dışişleri Bakanlığı, bir yıl önce 7 Ekim’de İsrail’de Hamas saldırılarının yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ileriye giden tek yolun hem Gazze'de hem de Lübnan’da daha geniş çaplı bir gerginliğin azaltılmasının önünü açacak bir ateşkesin derhâl sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bakanlık X platformunda yaptığı paylaşımda şöyle denildi:

“7 Ekim 2023, Hamas’ın İsrail içindeki topluluklarda katliam saldırılarını sürdürürken terör ve insan hayatı ve onuruna karşı açıkça gösterdiği saygısızlıkla damgalandı.”

“Bugünkü düşüncelerimiz, o cumartesi sabahı vahşice katledilen her kurbanın sevdikleriyle ve Hamas tarafından hâlâ tutulan 101 rehinenin her biriyledir. Onların koşulsuz serbest bırakılması çağrısında bulunmaya devam edeceğiz.”

“Cumhurbaşkanı Christodoulides’in belirttiği gibi geçen yılın trajedisi ve acılarından sonra barışa bir can simidi sağlamak için her türlü çabayı gösterelim. Acıların azalmasına izin verecek tek yol hem Gazze'de hem de Lübnan’da daha geniş çaplı bir gerginliğin azaltılmasının yolunu açacak, insani yardımda bir artışa izin verecek acil bir ateşkese ulaşmaktır.”

“Kalıcı iki devletli çözüm için siyasi yolu canlandıracak bir ateşkes, Orta Doğu ve bölgemiz için daha iyi ve istikrarlı bir gelecek sağlamanın tek yolu budur. Kıbrıs bu amaç doğrultusunda tüm çabaları aktif olarak desteklemeye devam edecektir.”

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı