5-6 Ekim tarihlerinde Kıbrıs Şampiyonası ve uluslararası veteran yarışlarıyla birlikte Protaras'ta düzenlenen Akdeniz Açık Su Maratonu Kupası'nda İtalyan sporcular büyük bir başarıya imza attı.

Kıbrıs Yüzme Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İtalyan sporcular bireysel ve takım etkinliklerinin tamamında birincilikleri elde ederek hem genel klasmanda hem de erkekler ve kadınlar kategorisinde ayrı ayrı zirvede yer aldılar.

Francesco Esposito 5 km etkinliğinde, Sofia Biagi ise kadınlar kategorisinde birinci olurken, 7i5 km'de Giovanni Lauricella ve Federica Sirchia altın madalyanın sahibi oldu. İtalyan takımı ayrıca 4x1250 m bayrak yarışını da kazandı.

İtalya toplamda 89 puanla kupayı büyük bir farkla kazanırken, İsrail 30 puanla ikinci, Fransa ise 21 puanla üçüncü oldu. Kıbrıs adına ise 4x1250 metre bayrak yarışında Philippos Lytridis, Julia Korotaeva, İrini Panayiotou ve Andreas Agathangelou'dan oluşan millî takımın ikincilik elde etmesi dikkat çekti. Bireysel yarışlarda ise Limasol'dan Philippos Lytrides 5 km'de 7., yine Limasol'dan Irini Panayiotou ise 5 km'de 8. oldu.

Kıbrıs Şampiyonası'nda ise Limasol Deniz Kulübü, 73 puan toplayarak tarihinde ikinci kez (ilk kez 2013'te) şampiyonluğa ulaştı. Mağusa 30 puanla ikinci, Constantia (Güney Afrika) ise 27 puanla üçüncü oldu.

Limasol sporcuları, 5 km'deki altı madalyanın dördünü kazandı. Kadınlar yarışında Olivia Andrea Protopapa, İrini Panayiotou ve Efrosini Skoubi madalyaları Limasol'a getirirken, erkekler yarışında Yiannis Ergatoudis ikinci oldu. Altın madalya Lefkoşa Deniz Kulübü'nden Petros Ioannides'in olurken, bronz madalya Mağusa'dan Kyriakos Hadjiionas'ın oldu.

Basın açıklamasında ayrıca, Birleşik Krallık, Macaristan, İtalya, Hindistan, Yunanistan, İsrail, Ukrayna, Tayland, Almanya ve Kıbrıs olmak üzere on ülkeden 50'den fazla veteran sporcunun 2,5 km yarışına katıldığı belirtildi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı